Naše sportistkinje plijene pažnju širom svijeta: Na lijepe Bosanke ni Ronaldo nije imun

Atraktivne, mlade i uspješne bh. sportistkinje ne moraju skinuti dres nakon pobjedonosnog podviga, one će lako privući pažnju i bez svlačenja. Izdvojili smo neka poznata sportska imena, koja mame uzdahe suprotnog spola

Idealna figura, isklesano tijelo i zategnuti mišići ne spadaju pod univerzalne pojmove ljepote. To imaju samo one djevojke koje su uložile vrijeme u mukotrpan rad na putu ka uspjehu u svijetu sporta. One su dokaz da žene pokreću i okreću univerzum, razbijaju tabue i lagano preuzimaju prostor koji je dugo bio rezerviran samo za muškarce.

Lijepe, mlade i uspješne bh. sportistkinje ne moraju skinuti dres nakon pobjedonosnog podviga, one će lako privući pažnju i bez svlačenja.

Neke od njih izdvojile su se ne samo po zavidnim sportskim uspjesima, nego i po ljepoti o kojoj se priča, kako na našim prostorima, tako i na svjetskoj pozornici.

Izdvojili smo neka poznata sportska imena koja mame uzdahe suprotnog spola.

Amina Kajtaz (19) Sa početkom Olimpijskih igara u Riju, svjetskim medijima odjeknula je vijest o lijepoj Mostarki, plivačici Amini Kajtaz. Tako je Amina, našavši se u kadrovima s Olimpijade, zapala za oko mnogima, pa je doslovno „zapalila“ društvene mreže.

Mnogi su isticali kako će samo zbog lijepe Mostarke navijati za Bosnu i Hercegovinu. Međutim, srce prelijepe plivačice već je osvojeno. Društevne mreže „otkrile“ su kako je Amina u vezi s Alenom Spahićem.

Ljepotice1

Bivši fudbaler i brat Emira Spahića, nekadašnjeg kapitena Zmajeva, ako je suditi prema objavama na Facebooku, već dvije godine je u vezi s Aminom, inače kćerkom proslavljenog fudbalera mostarskog Veleža Seada Kajtaza.

– Ubit ćeš je ljubavlju – komentirao je Sergej Barbarez fotografiju koju je objavio Spahić.

Inače, na fotografiji je Amina, a Alen je u opisu napisao:

– Još tri sata i Miško izlazi na stazu!!! Ajmoooooo Mini!

Aleksandra Samardžić (19) članica Džudo kluba „Nippon“ iz Sarajeva, izabrana je za sportistkinju godine u BiH. U septembru 2013. preselila se iz Trebinja u Sarajevo. Od tada bilježi konstantan napredak u karijeri. Pored njenih vještina, ova plavuša se može pohvaliti i atraktivnim izgledom i vitkom figurom.

aleksandra-samardzic-amel-tuka

Marica Gajić (21) Sa samo 14 godina bila je najbolja igračica seniorskog prvenstva BiH u dresu Banovića, a status najbolje uz nju se vezao i na svakoj narednoj stepenici. Dokaz za to je i što je prošle godine izabrana na WNBA draftu, ženskoj verziji najjače svjetske košarkaške lige.

marica-gajic2

Reprezentativka BiH je tako postala prva bh. igračica koja je draftovana u NBA ligu. Na društvenim mrežama često objavljuje fotografije u trendi odjevnim kombinacijama, koje su uvijek propraćene pozitivnim komentarima.

Lejla Šebić (41) Jedna je od najpoznatijih bh. fitness trenerica i dokaz je kako joj godine ne mogu ništa. Prkosi vremenu, a na izgledu joj mogu pozavidjeti i duplo mlađe djevojke.lejla sebic frajstenZdravom ishranom, dovoljnom količinom tekućine, kvalitetnim snom, svakodnevnim treningom, ali i ljubavlju, dospjela je do željenih rezultata. Međutim, tužna vijest za sve pripadnike muškog spola jeste da je ova profesorica sa Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja u sretnoj vezi sa sportistom Amirom Aljiljiem, članom Streetball tima XXX, koji se nalazi među 16 najboljih na svijetu.

lejla-sebic-frajsten

Ivana Macanović (19) atletičarka iz BiH jedna je od 328 odabranih osoba koje Cristiano Ronaldo prati na Instagramu. Ova Banjalučanka je jedna od rijetkih na tom popisu, a da nije slavna osoba. Ako znamo da Ronalda prati preko 50 miliona ljudi, a on samo par stotina, onda je Ivana zaista zainteresirala slavnog Portugalca.

Ivana Macanović, juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine, članica Atletskog kluba Banjaluka, na pojedinačnom prvenstvu BiH u atletici održanom proteklog vikenda u Zenici osvojila je tri zlata, u trkama na 100, 200 i 400 metara. Atletiku trenira šest godina, kada ju je otac u osmom razredu osnovne škole odveo na prvi trening, nakon što se nije pronašla trenirajući odbojku i baveći se plesom. Već na prvom treningu oduševila se atletikom, a sada joj se, kako kaže, cijeli život vrti oko ovog sporta. ( Miomir Jakovljevic - Anadolu Agency )
Ivana Macanović, juniorska reprezentativka Bosne i Hercegovine, članica Atletskog kluba Banjaluka, na pojedinačnom prvenstvu BiH u atletici održanom proteklog vikenda u Zenici osvojila je tri zlata, u trkama na 100, 200 i 400 metara.
Atletiku trenira šest godina, kada ju je otac u osmom razredu osnovne škole odveo na prvi trening, nakon što se nije pronašla trenirajući odbojku i baveći se plesom. Već na prvom treningu oduševila se atletikom, a sada joj se, kako kaže, cijeli život vrti oko ovog sporta. ( Miomir Jakovljevic – Anadolu Agency )

Ronaldo je po tom pitanju aktivan na društvenim mrežama preko kojih se javlja atraktivnim djevojkama na koje baci oko.

– Ne znam kako me pronašao i zašto mi ‘lajka’ fotografije. I ja sam se iznenadila – kazala je tada Ivana za srbijanske medije.

Atraktivna sprinterica je zbog zanimanja Ronalda dobila na popularnosti, pa je sada prati preko 60 hiljada fanova. Čak su joj Ronaldovi fanovi pisali kako je ljepša od Irine Shayk, njegove bivše djevojke. Međutim, on će je moći gledati samo putem fotografija, jer lijepa atletičarka već ima momka.

(Faktor.ba)

Related posts