Nakon višednevne potrage: Pronađeno tijelo slovenačkog skakača

Pronađeno je beživotno tijelo slovenačkog skakača Andreja Beuca (34), koji se utopio u nedjelju u Zvorniku na manifestaciji “Zvorničko ljeto”, kada je skočio sa zvorničkog mosta.

Ovo je za Faktor.ba potvrdio Bato Gajić, član ronilačkog kluba TBR. Beživotno tijelo Beuca pronađeno je danas u koritu rijeke Drine u Kozluku, kod Zvornika.

Prema informacijama iz MUP-a RS, pronađeno je tijelo muškarca koji na sebi imao samo kupaće gaće.

Iz CJB Bijeljina navode da je u toku identifikacija, kako bi se sa sigurnošću moglo tvrditi da se radi o nestalom skakaču.

Na mjestu događaja nalaze se policijske ekipe kao i članovi ronilačkog kluba.

Ronioci su danima bezuspješno tragali za tijelom skakača. Čamcima su obilazili Drinu i pregledavali teren, a potragu im je otežavala rijeka Drina, koja je bila jako mutna te je vidljivost bila loša. U Zvornik su ranije doputovali i najuži članovi porodice Andreja Beuca.

Tragedija se desila tokom manifestacije Zvorničko ljeto, koje je organizirala Gradska uprava Zvornik i Općina Mali Zvornik iz Srbije.

Mnogi Zvorničani krive upravo organizatore, odnosno spasioce koji su kasno reagirali. Očevici čak tvrde da je prvi u vodu skočio jedan 16-godišnji gledalac, nakon što Beucu čitavih 15-ak sekundi nisu prišli čamci za spašavanje.

Andrej je tri puta izranjao i bio na površini vode, ali spasioci, kako mnogi tvrde, nisu pravovremeno prišli i skočili u vodu.

 

Related posts