Najmoćniji konzervativni donatori odbili podržati Trumpa i ostavili ga bez 300 milijuna dolara

BOGATI industrijalci koji se smatraju najmoćnijim konzervativnim donatorima, moćna braća Koch, odoljeli su pritiscima ostalih velikih donatora da podrže republikanskog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa, poručivši da će se njihov novac bolje potrošiti na utrke u Kongresu.

Trump će tako ostati bez skoro 300 milijuna dolara, što samo pokazuje kako je nominacija tog milijardera iz New Yorka za Bijelu kuću unijela zbrku u redove konzervativnih donatora koji su inače uvijek čvrsto uz republikanskog kandidata.

Charles Koch, glavni igrač u političkom partnerstvu s bratom Davidom, izjavio je u luksuznom odmaralištu u Coloradu Springsu da “u ovom trenutku, za ulazak u Bijelu kuću, ne može podržati niti jednog kandidata”. Pojasnio je da je mandat mreže donatora osigurati potporu “financijskoj budućnosti zemlje i ukloniti korporativne subvencije”, aludirajući na državne potpore nekim industrijama.

“Ali kako se čini da niti jedan predsjednički kandidat nije spreman podržati nas u tim nastojanjima, usredotočili smo se na ključne čelnike u Zastupničkom domu i Senatu”, kazao je Charles Koch.

Trumpov protekcionizam i obećanje da će preispitati sporazume o slobodnoj trgovini te postrožiti mjere vezane uz imigracijsku politiku suprotni su političkoj filozofiji slobodnog tržišta braće Koch.

Related posts