Nahla Bihać: Započela obuka za 15 nezaposlenih žena

Centar za edukaciju i istraživanje „Nahla“, podružnica Bihać, započeo je realizaciju intenzivne obuke za catering za 15 nezaposlenih žena.

Kroz praktične radionice polaznice će se upoznati s osnovama ugostiteljstva i kuharstva, naučiti kako pripremiti slane i slatke delicije, kako organizirati različite vrste cateringa, upoznati se s jelovnicima i aranžmanom ponude za različite događaje i grupe, te osnovama nutricionizma i zdrave ishrane. Radionice vodi stručni savjetnik za kvalitet i sigurnost hrane Hamid Kujraković iz Udruženja kuhara BiH.

Polaznice će dodatno imati priliku upoznati se s osnovama biznis plana te sa zakonskom regulativom potrebnom za pokretanje vlastitog posla, profesionalizmom i odnosom s kupcima, kao i marketingom i organizacijom događaja, kako bi se zaposlile ili pokrenule vlastiti catering biznis.

Po završetku obuke polaznice će dobiti certifikat o stečenim kompetencijama te, prema ostvarenim rezultatima, preporuke za angažman.

Fondacija Muharem Berbić osigurala je da polaznice obuku pohađaju besplatno, dok su partneri projekta Vispak Visoko, Klas Sarajevo, Zvijezda, Menprom Tuzla i Meggle osigurali potrebne radne materijale za praktične radionice obuke.

Related posts