Na Tehničkom fakultetu u Bihaću održana promocija magistranata i bachelora

Tehnički fakultet Univerziteta u Bihaću upriličio je danas promociju četvrte generacije diplomanata drugog ciklusa studija magistara i osme generacije prvog ciklusa studija bakalaureata/bachelora Drvnoindustrijskog odsjeka, Elektrotehničkog odsjeka-informatike, Građevinskog, Mašinskog i Tekstilnog odsjeka.

Proglašeni su studenti generacije svih odsjeka, te student generacije master studija Elektrotehničkog odsjeka, a svim diplomantima su uručene diplome. Promocija petero magistranata i pedeset troje bachelora na pet odsjeka otpočela je prikazivanjem promotivnog filma o nastanku, radu i uspjesima ove visokoobrazovne ustanove.

Svršenim studentima prvog i drugog ciklusa studija čestitke su uputili rektor Univerziteta Mirsad Veladžić, dekan Tehničkog fakulteta Atif Hodžić, a u ime Vlade i gradske uprave, ministar Tahir Nuhić, te savjetnik Fuad Mujagić.

Studentom generacije master-studija Elektrotehničkog odsjeka proglašen je Anel Toroman, a studentima generacije pet odsjeka, Anel Bećirspahić, Nizar Hodžić, Kemal Kapić, Selma Bošnjaković, te Semir Burzić.

„Završetak školovanja za mene znači početak nečeg novog u životu, nečeg na čemu moramo svi raditi da poboljšamo uslove i stanje u državi i našem društvu. Moramo na tome svi raditi, a posebno mi mladi ljudi, jer mi smo to zaista i sposobni. Moja očekivanja su da ću nakon ovoga pronaći posao u struci i naravno, u skorije vrijeme nastaviti ulagati u svoje obrazovanje i upisati doktorski studij“, kazao je Anel Toroman, student generacije master-studija.

Selma Ramić jedna je od pedeset i troje bachelora na pet odsjeka fakulteta koja je primila diplomu ne skrivajući sreću i zadovoljstvo što je dočekala ovaj dan.

„Predivan je danas osjećaj biti ovdje sa svojim prijateljima, drugovima i profesorima, i stvarno jedan poseban trenutak i poseban ponos u nama“, kaže Selma, bachelor Građevinskog odsjeka.

Promociju diplomanata dekan Tehničkog fakulteta Atif Hodžić nazvao je praznikom Univerziteta i Tehničkog fakulteta.

„Očekujem da će ovi mladi inžinjeri u budućnosti, kreirajući svoja znanja u praksi, pokazujući ono što su naučili ovdje na Tehničkom fakultetu, daleko dogurati, jer iz dosadašnjeg iskustva znamo da većina naših ljudi posao ipak nađe u Evropskoj uniji. Dobro bi bilo da pokušamo ove kadrove zadržati ovdje u Bosni i Hercegovini“, kaže prof. dr. Hodžić.

Magistranti i bachelori su položili svečanu obavezu, a potom se za uspomenu zajednički fotografisali.

rtvusk

Related posts