Musa: Ovo je nagrada za moj rad i novi izazov u karijeri

Selektor košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine Damir Mulaomerović danas je objavio spisak igrača na koje će računati za predstojeće kvalifikacije za EP.

Mjesto na spisku seniorske selekcije našao je i dosadašnji kadetski reprezentativac naše zemlje Džanan Musa. Ovaj 17-godišnji košarkaš obilježio je minulo Svjetsko prvenstvo na kojem je bio najbolji strijelac, te je izabran u najbolju petorku takmičenja u Španiji. Naš mladi košarkaš nije krio svoje oduševljenje što će imati priliku da debituje za senorski tim Bosne i Hercegovine.

“Bilo je poznato da ću biti na spisku selektora Mulaomerovića. Shodno svim mojim partijama prošle sezone u Cedeviti mislim da je ovo nagrada za moj rad i sigurno novi izazov za mene. Osjećaj je isti kao za U17 selekciju, zadovoljstvo je uživati u onom što raditi i uz to činiti sretnim svoj narod”, rekao je Musa u razgovoru za SportSport.ba, te dodao:

“Što se kvalifikacija tiče sogiran sam da smo kvalitetni da se potučemo u sportskom smislu i da izborimo EP. Siguran sam da ću imati jednu od najvažnijih uloga u timu jer sam svjestan da momcima mogu itekako pomoći i da kao tim pravimo velike reprezentativne stvari. Što se minutaže tiče svjestan sam da će to ovisiti o meni”.

Naši košarkaši pripreme za kvalifikacije za EP počinju 25. jula, a za učešće na EP-u borit ćemo se sa Rusijom i Švedskom.

Related posts