MUP USK ojačao vozni park

Sredstvima Vlade USK-a koja je u svom planu i progranu obezbjedila novčana sredstva za nabavku motornih vozila, MUP-a USK-a bogatije je za pet posebno opremljenih vozila, kao i jedno luksuzno putničko vozilo. S ovim je nastavljena opremljenost u materijalno tehničkom smislu MUP-a, jer ista vozila nisu nabavljena još od 2007. godine. Već u ovoj godini Vlada dodatnim ulaganjima planira nastaviti ove aktivnost, a po usvajanju budžeta očekuje se nabavka i novih uniformi koje su zadnji put obnovljene 2011. godine.

U Ministrstvu unutrašnjih poslova USK-a nedostatak adekvatnih vozila označen je kao gorući problem s obzirom na sve aktinosti provedene u posljednje vrijeme. Pripadnici policije nerijetko su na teren izlazili sa vozilima starim i više od 20 godina, pa je njihova sigurnost i djelotvornost bila upitna. Prema riječima prvog čovjeka Policije Muje Korčića zadnja nabavka vozila za ove namjene je bila prije 10 godina. Zahvaljujući Vladi USK-a i njihovom planiranju u budžetu za 2016. godinu pokrenuta je nabavka novih i posebno opremljenih vozila, što je danas i realizirano.

S ovim Vlada i Ministarstvo unutrašnjih poslova nisu završili planirane aktivnosti materijalno- tehničkog opremanja pripadnika Policije. U budžetu za 2017. godinu, čije se usvajanje još uvijek čeka, planirana su sredstva i za nabavku novih uniformi.

Vozila uručena danas MUP-a je raporedilo u Bihać, Cazin, Sanski Most i Veliku Kladušu, odnosno u tamošnje policijiske stanice kao i policijiskom komesaru.- piše rtvusk.

Related posts