Mulaomerović ne prašta: Potjerao Teletovića iz reprezentacije!

Nakon Mirze Teletovića, svoje viđenje sinoćnjih dešavanja na parketu Mejdana dao je i selektor bh. reprezentacije Damir Mulaomerović. No, prvo se osvrnuo i na Teletovićevu presicu.

“Poslije svega imam potrebu da se poslije svega obratim i da razjasnim neke stvari. Kao selektor moram stati u zaštitu Saveza i cijele reprezentacije. Mirza je sinoć samoinicijativno napustio svlačionicu i rekao je da neće ići u Švedsku i da odlazi. Nema pravo da se ponaša onako kako se ponašao. Bez moje dozvole je napustio ekipu, nikoga nije ni pitao za presicu”, prve su riječi Mulaomerovića.

“Ovaj današnji akt i situacija sa Musom, to nema opravdanja. Mi predstavljamo državu i moramo znati kako ćemo se ponašati. Što se tiče struke, kako da se pridržavamo i imamo disciplinu kada se kapiten ne ponaša kako treba. On se ponaša neshatljivo. Mirza sutra sa nama ne putuje u Švedsku, jer želimo zaštiti inegritet reprezentacije, jer je samovoljno napustio reprezentaciju”, poručio je Mulaomerović.

”Privatni doktor se pojavaljuje uoči puta za Rusiju, iako imamo liječnički tim, Mirza ne putuje u Rusiju. Je li to red i disciplina? Je li to rad i disciplina da kaže da neće da ide u Švedsku? Je li red i disciplina da kasni na ručak?, pita se Mulaomerović.

“Što se tiče discipline, Teletović priča o redu, radu i disciplini, a on kao kapiten se toga ne drži. Vidjeli ste i sami kako se ponaša. Priča o disciplini, a kasni na treninge, kasni na sponzorske evente gdje nas čeka stotinu djece. Neće da putuje u Rusiju, neće da putuje u Švedsku… Laž je ono što je rekao oko izmjene protiv Rusije. Rekao sam mu ‘dođi malo da odmoriš’, a on je odbrusio ‘neću’. Tokom priprema je spavao odvojeno od reprezentativaca, bio je nespreman, došao je sa 10 kilograma viška, toga smo svi svjesni, ali smo radi mira u reprezentaciji šutili”, rekao je Mulaomerović.

“Sazivati press konferenciju kada je ekipa u drugom gradu, s tim ne mogu da se složim ni kao trener ni kao čovjek. On je napustio ekipu i to je kraj”, jasno je poručio selektor našeg nacionalnog tima.

Kratko je prokomentarisao i Džanana Musu.

”Ja stojim iza tog djeteta, taj mali će biti velika zvijezda. Ja ću ga staviti u Realu ili Barceloni 40 minuta, on mora igrati. Daj Bože da taj momak uz Nurkića nas proslavi”, rekao je Mulaomerović.

Related posts