Motorolin novi smartphone izgleda kao iPhone X s Huaweijevom bojom

Iz Motorole je stigao novi smartphone pod nazivom P30, koji se može smatrati još jednim klonom Appleovog iPhonea X, ali u boji Huaweijevog modela P20.

Kada kažemo klon iPhonea X, prije svega mislimo na stražnji dio Motorolinog smartphonea koji je gotovo identičan Appleovom uređaju. Tu su dvije kamere, a Motorolin logo služi i kao senzor za otisak prsta, što je slučaj i kod iPhonea X s Appleovim logom.

Huawei P20 dolazi u twilight boji, odnosno ljubičastoj koja se pretvara u plavu ovisno o tome pod kakvim je osvjetljenjem. U Motoroli ovu nijansu nazivaju Aurora. Motorola P30 predstavlja kombinaciju najboljeg iz oba svijeta.

Uređaj će se prvobitno pojaviti u Kini, a nakon toga će biti dostupan na tržištima širom svijeta.

Motorola P30 bi mogao biti isti uređaj koji smo ranije vidjeli, a to je Motorola One Power koji smo vidjeli na fotografijama objavljenim na Twitteru. Ovaj uređaj posjeduje 6 GB RAM-a, Snapdragon 636 procesor i bateriju od 3.000 mAh. Koristi operativni sistem Android 8.0 Oreo sa ZUI 4.0 interfejsom kompanije Lenovo. Smartphone je dobio i 6,2-inčni ekran rezolucije 2.246×1.080 piksela formata 19:9, selfie kameru od 12 megapiksela i “bradu” na kojoj je Motorolin logo. Na stražnjoj strani su dvije kamere, jedna od 16 te druga od 5 megapiksela.

Zub ekrana je sličan onom na iPhoneu X, iako je iPhoneov malo širi, ali je vidljiva sličnost tankih ivica ekrana.

Prodaja Motorole P30 počinje 15. septembra, a koštat će od 303 do 360 dolara ovisno o tome da li će kupci odabrati verziju sa 64 ili 128 GB interne memorije. Uređaj će biti dostupan u crnoj, bijeloj i aurora boji.

Related posts