Moćna i upečatljiva: Otkrivena nova Mercedesova E-klasa Coupe

Za one kojima je C klasa mala, a S skupa, stigao je novi član mercedesove porodice – E klasa Coupe.

Od prethodnika je veći u svakom pogledu, te predstavlja coupe s četiri sjedišta koja mogu udobno smjestiti isto toliko odraslih putnika.

Što se tiče motorizacije, početni će se kretati od 2,0 litrenog četverocilindričnog dizela sa 194 KS, zatim istog takvog sa 184 i 245 KS benzinskog motora, te zasad najjačeg 3,0 litrenog V6 s 333 KS. Kako bi izgledao napetije i agresivnije, Mercedes je spustio suspenziju za 1,24 centimetra.

Za udobnost se najviše brine sistem “Air Body Control.” Zračna suspenzija s više komora koja uzima u obzir odabrane postavke, kao što je upravljanje i “odziv” gasa, pružajući tako sportsku, ali udobnu i mekanu vožnju.

Tehnologije ne manjka ni u jednom pogledu. Tu je već predstavljena poluautonomna vožnja te “driverpilot”, funkcija koja omogućava automobilu da pomoću uključenog radarskog tempomata slijedi automobil ispred sebe na brzinama visokima do 210 km/h.

Oni koji imaju problema s parkingom, imaju na raspolaganju opciju daljinskog parkiranja. Tako će ulaženje i izlaženje u uske garaže, te parkiranje između dva automobila postati lakše. Za izbjegavanje gužve stavljena je i aplikacija “Live Traffic Information.” Mjerači brzine i okretaja su naravno u stilu zaslona, a mijenjanje postavki multimedijskog sistema se obavlja pokretima prstiju na volanu.

Unutrašnjost podrazumijeva udobnost, luksuz i puno tehnologije. Osmijeh na lice posebno izvlače AMG opcijski dijelovi. Tako nova E-klasa Coupe može imati prednji i zadnji branik, pragove te upečatljivije felge.

Prodaja kreće idućeg ljeta, a onim zahtjevnijima preostaje čekati majstoriju iz AMG odjela.

Related posts