Mladi inovator Selmir Mujagić iz Bosanske Otoke sa Austrijskom adresom

Selmir Mujagić živi i studira u Beču,a svoj izum je nazvao “Liberty Stand”

Ovako nam je Selmir opisao sebe i svoje školovanje:

Već od malena sam imao želju za jednim centrom za inicijative, gdje će se ljudi okupljati raznih dobi sa idejama koje će mjenjati poimanje vremena u kojem se nalazimo. Međutim, nije bila situacija a ni prilika da će se to ostvariti u mojoj voljenoj Bosni, što ne znači da ne može biti tako u budućnosti.

Osnovno i srednje obrazovanje stičem u Bosni. Nakon par godina napuštam Bosnu i odlazim u Austriju. U Austriji sam već 3 godine, oženjen sam i uskoro ponosan otac. Kao i mnogi drugi započeo sam studij. Moje interesovanje sam usmjerio na IT. Upisao sam IT Colleg na BHAK(Nacionalna akademija za trgovinu) u Beču. Prva dva semestra sam bio najbolji u svom odsjedku. Naišao sam na veliku podršku i simpatije među profesorima.

U toku studija dobivam od profesora mnogo puta prostora da prezentiram svoje ideje sa kojima sam se bavio izvan škole. Nailazim na mnogo oduševljenja. Jednog dana susrećem i upoznajem Rainera, čovjeka koji ce doprinjeti da svoje ideje realizujem. Znajući sve predhodno ponudio mi je partnerstvo.

Sjećam se da mi je rekao ” Ne tražim zaposlene, trazim individue koji ne čekaju zadatke nego ih sami prave”. Iduća 4 mjeseca tog partnerstvu rezultirala su jednim od produkata kojeg sam nazvao Liberty Stand. Radi se o držacu koji rješava mnoge probleme sa kojima se svakodnevno susrećemo. Uz pomoć magneta, Akku-a, redizajniranih pločica uspio sam napraviti držač kompatibilnim za sve mobitele, tablete i e-books na elegantan i funkcionalan način koji će oduševiti korisnike.

Polovinom iduće godine idem na kickstarter.com, najveću platformu za crowdfunding koja ima sjedište u SAD. Volim da kažem da ne nudim korisnicima držač, nego im nudim mogucnosti koje Liberty Stand ima, a one su jako velike.

Ne prezentiram vam samo produkt, nego vam prezentiram mogucnosti koje sa sobom donosi. Liberty Stand se sastoji od drzaca na kojem su pricvrsceni magneti uz 2 PowerBanka po 5000 mAh (=10.000 mAh).

Vas mobitel mozete pricvrstiti u bilo kojoj poziciji i pod bilo kojim uglom. Drzac je uz odredjeni dodatak kompatibilan i za biciklo. Ono sto danas mnogi kupuju jeste stap za selfi, vise to nije potrebno. Drzac takodje funkcionise kao stap za selfi.
Sve ovo i jos mnogo toga uskoro…

Related posts