Misteriozna pojava u Kini: U selu blizanaca čak i kokoške nose jaja sa duplim žumancima

Kinesko selo Qingyuan postalo je poznato po velikom broju blizanaca. Selo ima tek 367 domaćinstava, te čak 39 pari blizanaca.

Svaki razred seoske škole ima po jedan par blizanaca. Najstariji blizanci imaju 89 godina. Fenomen blizanaca nije jasan ni lokalnom stanovništvu, a u ovom neobičnom selu čak i kokoške nose jaja sa duplim žumancima.

Cheng Xianming, jedan os stanovnika Quingyana, oženio se prije dest godina. On i njegova supruga od 2011. godine radili su van sela, ali su se vratili kako bi brinuli o svojim roditeljima. Dva mjeseca nakon povratka Chengova žena saznala je da je trudna i da nosi blizance, piše Daily Mail.

Najpoznatiji stanovnik ovog neobičnog sela je Huang Haiqing. Njegova porodica se može pohvaliti sa čak tri generacije blizanaca.

Mnogima koji čuju za ovo selo nije jasno kako je moguće da ima toliko blizanaca. U Quingyuan su se čak doselili ljudi koji bi voljeli dobiti blizance.

Selo je angažovalo veliki broj stručnjaka kako bi istražili fenomen velikog broja blizanaca. Iako neobično, ovo selo ipak nije jednistveno. Indijsko selo Kodinhi našlo se u centru medijske pažnje 2009. godine. Mjesto od 2.000 stanovnika ima čak 200 pari blizanaca.

(Faktor.ba)

Related posts