Mirza Muhović pod istragom: Pjevačica Verena Cerovina bivšeg muža prijavila zbog otmice djeteta

Mirza Muhović, sarajevski biznismen, prijavljen je Okružnom javnom tužilaštvu u Trebinju zbog sumnje da je počinio krivično djelo oduzimanje maloljetne osobe, potvrđeno je za Faktor u trebinjskoj policiji.

Kako se nezvanično moglo saznati, on je zapravo oteo svoga sina kojeg je dobio dok je bio u vezi sa pjevačicom Verenom Cerovinom. Par se razišao prije godinu dana, a dijete je ostalo da živi sa majkom.

Mirza se navodno nije mogao sa tim pomiriti pa je odveo svoje dijete prije mjesec dana u Sarajevo. Cerovina je sve odmah prijavila policiji, a Muhović se odmah našao pod istragom. Nakon provjere navoda pjevačice protiv njega je podnesena krivična prijava koja je proslijeđena nadležnom tužilaštvu.

-Mjaka je prije mjesec dana prijavila da je otac odveo dijete i da ne želi da ga vrati. Istraga je odmah otvorena. Da li je otac u međuvremenu vratio dijete i šta se dogodilo kada je u pitanju starateljstvo nad njim nije nam poznato – kazali su nam u policiji.

Muhović je inače redovno punio stupce crne hronike i to nakon što je 2012. godine u hostelu Feri na Igmanu pucao u svoju tadašnju djevojku Eminu Karišik. Za to je osuđen na pet mjeseci zatvora, a nakon što je priznao krivicu za počinjeno krivično djelo. Zbog lijepe sarajevske manekenke Muhović se znao i potući. Upravo se to dogodilo iste godine i to u Radićevoj ulici kada se Muhović obračunao sa Ensarom Zijadićem.

Muhović je u javnost dospio i prije dvije godine kada je iz pištolja pucao u samom centru Sarajeva slaveći rođenje sina kojeg je sada navodno oteo.

Dodjela starateljstva nad dječakom koji ima dvije godine još uvijek nije završena, a upravo će se danas na sarajevskom sudu održati rasprava nakon koje će sud odlučiti ko će biti staratelj dječaka.

faktor.ba

Related posts