Miroslav Lazarević ubijen u sačekuši automafije?

Više osoba uhapšeno je danas zbog sumnje da su umiješani u brutalno ubistvo Miroslava Lazarevića (32), koje se desilo u noći između subote i nedjelje u Beogradskoj ulici u Istočnom Novom Sarajevu.

Kako nezvanično saznaju Nezavisne, među njima su Aleksandar Bulatović iz Istočnog Sarajeva (30) i Saša Vidović iz Bijeljine (34), a koje su pripadnici MUPa Kantona Sarajevo uhapsili pola sata nakon ubistva.

Vidović je odranije poznat policiji po krađama automobila. Uhapšeni su danas prebačeni u Banjaluku, a do zaključenja sutrašnjeg broja “Nezavisnih”, nisu bili predati u tužilaštvo.

Uhapšeni su nedaleko od zapaljenog automobila BMW X5, koji je izgorio u Aleji lipa u kantonalnoj opštini Novo Sarajevo, pola sata nakon likvidacije Lazarevića. U autu je pronađena automatska puška sa dva okvira municije za koju se osnovano sumnja da je, kao i automobil, korištena u ubistvu.

Lazarević je, kako saznajemo, izrešetan oko dva časa iza ponoći i to u momentu dok je vozio svoj Golf 7 kroz Beogradsku ulicu. Rane su bile takve da je podlegao na licu mjesta, a s obzirom na to da se sve odigralo u gluvo doba noći, očevidaca je veoma malo.

“U pitanju je klasična sačekuša, a ubijen je iz neposredne blizine”, kazao je izvor blizak istrazi. Kako je saopšteno iz MUPa RS, ovaj slučaj vode službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet i pripadnici CJB Istočno Sarajevo, a u saradnji s Posebnim odjeljenjem za suzbijanje korupcije, organizovanog i najtežih oblika privrednog kriminaliteta Tužilaštva RS, nekadašnje Specijalno tužilaštvo.

Kako saznaju Nezavisne, ubijeni Lazarević je 2009. godine osuđen na tri mjeseca zatvora i 5.000 KM novčane kazne jer je bio član kriminalne grupe koja je krala automobile, a zatim ucjenjivala vlasnike i nudila otkup. Oženjen je, a iza njega su ostali supruga i dijete. S njim je u grupi bio i njegov brat Savo Lazarević (27), koji je ranije osuđen na tri godine zatvora.

Savo je 2009. pronađen mrtav pored svog džipa u šumi na putu iznad hotela “Turist” u Palama s pištoljom u desnoj ruci i prostrelnom ranom na glavi. Prema nalazima obdukcije, počinio je samoubistvo, ali spekulacije o ubistvu nikada nisu prestale.

Miroslav i Savo su sinovi Stjepana Brace Lazarevića, koji je u martu 2006. godine ranjen dok je u restoranu “Ribnjak”, u naselju Toplik, sjedio s Ratomirom Ratom Spaićem, koji je tada ubijen. U pucnjavi su tada povrijeđeni Svjetlana Topalić, novinarka BHT 1, i Zorica Jovančić, supruga vlasnika restorana. Za ovaj slučaj još niko nije odgovarao.

Related posts