Migranti lutaju ovdašnjim šumama i pitaju u kojoj su zemlji

Na karlovačkom području mještani sve češće viđaju grupe migranata. Čekaju mrak pa kreću glavnom cestom do granice. U ruksacima nose najosnovnije. Uvijek imaju mobitele, koji su im jedina veza sa svijetom.

Snimio ih je fotoreporter portala Radio Mrežnica, a navodno su krenuli s Petrove gore. Da je migranata na ovom dijelu sve više svjedoči i porast provala u napuštene kuće ili vikendice na području oko Petrove gore.

– Je li ovo Slovenija? – prvo je što pitaju ako na putu sretnu nekoga od lokalnog stanovništva, piše Radio Mrežnica.

Neki od njih iz straha bježe od lokalaca i izbjegavaju kontakt s njima. U svojim ruksacima nose samo najosnovnije. Među stvarima bez kojih se nikad ne odvajaju je mobitel, koji im služi za komunikaciju, i to uglavnom putem društvenih mreža. Lokalno stanovništvo otkriva kako znaju viđati i kombije kojima krijumčari nesretne ljude prevoze dio puta do granice.

Tako je i Nebojša M. (59), sumnja policija, u srijedu oko 21.30 sati u Donjem Lapcu preuzeo 30 migranata iz Iraka i Afganistana te ih nagurao u kombi austrijskih registracija.

Budući da je triput odbio stati i kombijem krenuo na policajku, policajci su zapucali po kombiju i ranili dvoje djece. Nebojša je dva dana lutao područjem oko granice, a onda su ga policajci našli i uhitili. Priveden je na karlovački sud te mu je određen istražni zatvor.

Related posts