Mengele u Brazilu ostvario san o arijevskoj rasi? Upoznajte grad pun plavokosih blizanaca

ARGENTINSKI povjesničar Jorge Camarasa uvjeren je da je zloglasni nacistički liječnik Josef Mengele, poznat kao Anđeo Smrti, u Brazilu ostvario svoj san o nastanku čiste arijevske rase.

Mjesto Candido Godoi Mengele, koji je prema Hitlerovim željama radio na povećanju nataliteta arijevske rase, tretirao je kao svoj laboratorij u kojem je trudnicama davao eksperimentalne droge i pripravke. Svaka peta trudnica rodila je blizance koji su bili plavokosi i plavooki

Nakon Drugog svjetskog rata Mengele je pobjegao u Južnu Ameriku, a sumnja se da je nastavio s eksperimentima. Otada je ovo malo brazilsko mjesto postalo mjesto na kojem se rađa gotovo najviše blizanaca na svijetu. Otkako je ‘60-ih godina prošlog stoljeća počeo posjećivati Candido Godoi, broj blizanaca je znatno porastao, tvrdi Camarasa.

Anđeo smrti je bio opsjednut blizancima i stvaranjem čiste arijevske rase. Utopio se pod sumnjivim okolnostima 1979. godine, no Camarasa tvrdi da njegova ostavština živi. Danas Candido Godoi ima 6000 stanovnika, a blizanci se rađaju 1000 puta češće od globalnog prosjeka. Osim toga, mnogo ljudi rađa se s plavom kosom i plavim očima i izgledaju kao sjevernoeuropljani, a ne kao Hispanoamerikanci.

“Postoje svjedočanstva da je ženama davao nove vrste lijekova i pripravaka i pričao o umjetnoj oplodnji. Navodno je tvrdio da može postići da krava oteli mužjake blizance”, tvrdi Camarasa, piše Daily Star.

Naime, po dolasku u Candido Godoy, Mengele se uključio u zajednicu tako što je farmerima nudio veterinarsku pomoć. Raspitivao se o bolestima rasprostranjenima kod životinja, pa i govorio stočarima da se ne brinu, jer ih on može izliječiti”, naveo je Camaras.

Camarasa u svojoj knjizi Mengele: Anđeo Smrti u Južnoj Americi tvrdi da je Mengele u Candido Godoi ispunio san o superiornoj arijevskoj rasi.

https://youtu.be/WP09U-suz4s

Related posts