Mateo Sušić sa Sheriffom osvojio titulu u Moldaviji: Ovaj trofej za mene ima poseban značaj

Sa Zrinjskim sam osvojio naslov u BiH i to ću zauvijek pamtiti, ali ovaj ima dodatnu težinu, jer sam bio kapiten, vođa ekipe, jedan od ključnih igrača i meni lično ova titula ima veći značaj, kazao je Sušić.

Minimalnom pobjedom u majstorici protiv ekipe Dacia Chisinau fudbaleri Sheriffa iz Tiraspola osvojili su titulu prvaka Moldavije.

Bosancima glavna uloga

Ova titula bila je u znaku fudbalera iz Bosne i Hercegovine. Mateo Sušić, A reprezentativac naše zemlje, kao kapiten podigao je trofej namijenjen pobjedniku, Goran Galešić postigao je pobjedonsoni gol dvije minute prije kraja, dok je Amer Dupovac držao odbranu na maksimalnom nivou svih 90 minuta.

– Odigrali smo izuzetno kvalitetan meč. Sudar dvije najbolje ekipe u ligi i utakmica koja je opravdala epitet meča za titulu. Bili smo uvjereni da možemo do trofeja i vjerovali smo u ovaj naslov. Na kraju smo pokazali da smo najkvalitetnija ekipa u ligi i trofej je sasvim zasluženo završio u našim vitrinama – kazao je Sušić, a zatim istakao kako je ova titula posebna za njega:

– Fenomenalan je osjećaj nakon šest godina imati medalju oko vrata. Ova titula za mene ima poseban značaj. Sa Zrinjskim sam osvojio naslov u BiH i to ću zauvijek pamtiti, ali ovaj ima dodatnu težinu, jer sam bio kapiten, vođa ekipe, jedan od ključnih igrača i meni lično kao igraču ova titula ima veći značaj – dodao je Sušić.

Mateo Sušić našao se na spisku selektora Mehmeda Baždarevića za prijateljski meč protiv Španije i Kirin kup u Japanu, tako da za njega još uvijek nema odmora. Zbog majstorice u Moldaviji nije igrao protiv Furije, ali će putovati u Zemlju izlazećeg sunca.

Osvojiti Kirin kup

– I ranije sam rekao da mi je žao što nisam igrao protiv Španije, ali već danas ću biti na raspolaganju selektoru Baždareviću. Iskreno, na Kirin kupu u Japanu očekujem da odigramo dvije dobre utakmice i da pokažemo da reprezentacija ima svijetlu budućnost. Vjerujem da će svi igrači koji dobiju priliku dati maksimum i utakmice odraditi na najbolji mogući način. Za mene bi bilo jako lijepo da nakon titule u Moldaviji i sa reprezentacijom osvojim taj turnir u Japanu – kazao je Sušić na kraju razgovora za Faktor.

(A. Pločo/Faktor.ba)

Related posts