Marokanci u transu: Zbog bh. bodybuildera skandirali “Volim te Bosno”

Fitness model i bodybuilder Ermin Junuzović poznatiji kao Erko Jun tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu sa svojim roditeljima izbjegao je u belgijski Antwerpen, no svoje porijeklo i zemlju rođenja Junuzović ne zaboravlja.

Erko Jun kojeg na Facebooku prati skoro 4,3 miliona fanova, dok ih na Instagramu ima gotovo milion, najpopularniji je Bosanac na društvenim mrežama.

Danas je vrlo uspješan bodybuilder svoj hobi iz djetinjstva pretvorio je u veoma unosan posao, a u karijeri je osvajao mnogobrojne nagrade na svjetskom nivou.

Junuzović još jednom je na zanimljiv način pokazao da je itekako vezan za rodnu grudu.

Naime, on je tokom boravaka na jednom takmičenju u Maroku, gdje je bio u ulozi sudije, očito zaludio tamošnje domaćine, koji se bave bodybuildingom. Oni su bili očito impesionirani Junuzovićem pa su pozitivno odgovorili na njegov “izazov” i u transu skandirali “Volim te Bosno”.

– Ovo je razlog zbog kojeg volim Maroko. Nakon što sam kao sudija učestovao u jednom bodybuilding takmičenju zmolio sam sve da pokažu malo ljuba prema mojoj rodnoj zemlji, Bosni i Hercegovini – napisao je Erko na svom Instagram profilu, uz video koji je objavio.

Na kraju vrijedi spomenuti da je Junuzović do sada krasio mnogobrojne naslovnice svjetskih lifestyle magazina i vlasnik je trgovine fitness opremom “Erko Jun” u Antwerpenu.

https://www.instagram.com/p/BSQVT3VgHUS/?taken-by=erkojun

Related posts