Mapa zemalja koje je uvrijedio Trump, među njima je i BiH

Donald Trump je poznat po tome što nema dlake na jeziku, a nerijetko i žestoko izvređa čitave narode i države.

Da li će sada kad je postao predsjednik SAD, Tramp promijeniti svoje stavove ili barem ublažiti retoriku tek ćemo vidjeti. Ova mapa pokazuje koje je sve države uvrijedio Trump i one su obojene crvenom bojom.

Za početak, on je sopstvenu državu nazvao “otpadom” gdje druge države ostavljaju svoje đubre. To je rekao dok je govorio o visokoj stopi kriminala u SAD.

Meksiko i njegove stanovnike, kao i Meksikance koji žive u SAD nazvao je “silovateljima” i “kriminalcima” i najavio je izgradnju zida na granici.

Među državama koje je “prozvao” Trump su i Velika Britanija, Francuska i Njemačka zbog kako kaže, loše politike prema migrantima. On je rekao da je Francuska kompromitovana terorizmom.

Trump je uvrijedio i sve države sa većinskim muslimanskim stanovništvom, nazivajući islam glavnim neprijateljem Zapada i zalaganjem da se muslimanima zabrani ulaz u SAD.

Uvrijedio je i Australiju, Kinu i Indiju, ali i Švedsku, uporedivši je sa penisom.

Među njima se nalaze Bosna i Hercegovina, Kosovo i Albanija, a sve tri zbog istog razloga. U julu 2016. godine Trump je imao oštre komentare na izbjeglice.

Related posts