Mala škola kulinarstva: Napravite rolat sa sudžukom i krem-sirom

Ukusan obrok poslužite s krekerima.

Potrebni sastojci: 450 g krem-sira, 220-250 g tanko nasjeckane sudžuke, pola zelene paprike isječene na tanke prutiće.

Postupak pripreme:

1. Veliki komad plastične folije položite na radni sto, pa na njega stavite krem- sir i prekrijte još jednim komadom folije.

2. Pomoću oklagije razvaljajte krem-sir što tanje u jednom sloju. Pazite da bude jednake debljine sa svih strana.

3. Sklonite gornju foliju, pa preko sira poslažite sudžuku tako da se kolutovi preklapaju, lagno pritisnite da se meso zalijepi za sir. Preko sudžuke stavite još jedan komad folije, pa pažljivo okrenite sve tako da krem-sir dođe sa gornje strane.

4. Skinite foliju sa sira, poslažite paprike, pa pomoću donje folije čvrsto urolajte u rolat. Zamotajte u foliju i ostavite u frižider. Kad se rolat stegne sijecite ga oštrim nožem i poslužite s krekerima.

(Faktor.ba)

Related posts