Magija Fazlić Šuhreta: 2017. godine prihodi Grada rastu za 42,85% u odnosu na 2016.? Obećao, pa … uradio drugačije!? (FOTO)

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić vijećnicima dostavio nacrt Budžeta, očekuje prihode od 30 mil. KM, jasno je vidljivo u materijalima koji će biti predmet rasprave naredne sjednice Gradskog vijeća.

Nakon što je kao i njegov prethodnik na poziciji gradonačenika u toku kampanje jasno i glasno govorio da je realan okvir Budžeta cca 20mil. KM, te nakon uvida u pokazatelj prihoda ostvarenih na kraju 2016. godine od 21 mil., gradonačenik Bihaća vijećnicima u Gradskom vijeću predlaže Nacrt Budžeta u kojem planira ostvariti 30.248.733,00 KM.

Ne treba biti ekonomski stručnjak da je iz tabele istvarenih prihoda u 2016. godini i planiranih prihoda i rashoda za 2017. godinu jasno vidljiva razlika u iznosu od 9mil. KM. Ono u šta i najveći optimisti ne vjeruju da će prihodi u 2017. godinu u odnosu na prethodnu rasti i za 42,85%, realna pretpostavka je da gradonačenik Fazlić planira deficit u 2017. godini od 9mil. KM?

Da li će ovaj nacrt Budžeta biti izmijenjen u toku javne rasprave i dosegnuti realan okvir prilagođen prihodovnoj realnoj strani ostaje nam da vidimo. Ono što je jasno da ukoliko Budžet bude usvojen u iznosu koji je u Nacrtu, a prihodi ne budu drastično porasli je novi deficit Grada od 9mil. KM. Ukoliko ovakav trend gradonačelnik nastavi i narednih godina svog mandata, prostom matematičkom računicom možemo zaključiti da bi mogao ostvariti preko 30mil. KM novih neizmirenih obaveza?

Šta će se događati na sjednici Gradskog vijeća ostaje nam da vidimo.

Iz priloženog vidimo da je Fazlić mnogo bliži svom prethodniku Galijaševiću nego realnosti. – piše usn.ba

Related posts