Lorens Listo i Edi Fink pobjednici 450. skokova sa Starog mosta

Među 52 natjecatelja iz čitave regije Lorens Listo i Edi Fink izborili su šampionske titule jubilarnih 450. visinskih skokova sa Starog mosta u Mostaru, javlja Anadolu Agency(AA).

U kategorije skokova na glavu u jakoj konkurenciji među 28 natjecatelja iz čitave regije treće mjesto osvojio je Vedad Bašić, a drugo Dino Bajrić, dok je devetostruki mostarski šampion Lorens Listo obranio titulu najbolje laste i proslavio svoj mali jubilej desete i najteže pobjede.

Isti broj bodova imao je kao i Dino Bajrić, no tajnim glasovanjem žirija proglašen je pobjednikom. Predsjednik žirija Emir Balić je za Anadolu Agency pojasnio da se na tajnom glasovanju žiri složio kako nagrada treba ići u ruke Lorensa Liste.

– Listo je najbolja lasta. Imao je isti broj bodova kao i Dino Bajrić, ali skakao je u drugoj seriji s ozlijeđenom rukom i zaslužio titulu koja mu je dodijeljena – pojasnio je Balić za Anadolu Agency (AA).

Listo ističe kako mu ova deseta jubilarna pobjeda posebna, jer je za dlaku obranio šampionsku titulu.

– Svaka pobjeda mi je sve draža i sve teža što se vidjelo danas. Dino Bajrić i ja smo imali isti broj bodova, ali žiri je na kraju odlučio da je moja lasta najbolja. Da su odlučili i drugačije ne bi pogriješili, a ja ovim putem čestitam Dini Bajriću – kazao je Listo za Anadolu Agency (AA) nakon što je preuzeo pobjednički pehar.

U kategoriji skokova na noge nastupila su 24 natjecatelja, a treće mjesto izborio je Mugdim Obad koji se danas i oprostio od skokova, dok je drugo mjesto osvojio Igor Kazić, a titulu šampiona po prvi put osvojio Edi Fink.

– Ovo je najveći dan u mom životu. Osjećam se fenomenalno – kazao je Fink, navodeći kako pobjedu posvećuje obitelji Fink koja je poznata po šampionima ovoga natjecanja.

U drugoj seriji natjecalo se po deset najboljih skakača iz obje discipline, a svaki skok praćen je pod budnim okom stručnog ocjenjivačkog suda na čelu s legendarnom mostarskom lastom Emirom Balić koji je zabilježio rekordnih 13 pobjeda.

Ovogodišnji žiri sačinjen je od pet članova koji uz Balića čine Mirsad-Deda Pašić, Alica Jakirović, Enver Novaković, Semir Drocić, te počasni član žirija Blaž-Baka Slišković.

U pauzi između dva natjecateljska dijela održani su revijalni skokovi veterana, a cijela manifestacija koja je danas Mostar učinila središtem javnosti će biti završena navečer tradicionalnim skokovima s bakljama.

Jubilarni 450. skokovi počeli su u 16 sati bacanjem cvijeća sa Starog mosta, u znak sjećanja na stradale skakače, i intoniranjem državne himne Bosne i Hercegovine, a prigodnim govorom ih je otvorila Federalna ministrica okoliša i turizma Edita Đapo.

Related posts