LG će predstaviti smartphone V30s sa AI kamerom

Kompanija LG će navodno uskoro predstaviti novi smartphone V30s, poboljšanu verziju modela V30, koja će imati kameru sa AI (vještačka inteligencija) mogućnostima.

LG V30s bi se trebao pojaviti na Mobile World Congressu u Barceloni, imat će isti dizajn kao i V30, ali će razlika biti u kameri s AI tehnologijom sličnom Google Lensu ili Bixby Visionu na Googleovom smartphoneu Pixel 2 i Samsungovom Galaxyju S8. LG-jev novi smartphone će moći identificirati proizvode i nuditi linkove za online kupovinu ili slične prijedloge, skenitati bar i QR kodove te prevoditi tekstove.

Kompanija LG definitivno kasni kada je riječ o AI kamerama, posebno u odnosu na rivale. Budućnost AI kamera je svijetla, ali će one slabo pomoći LG-ju da se nosi s dominantnim silama kao što su Samsung i Google.

V30s će imati 256 GB interne memorije u odnosu na V30 i V30 Plus, koji imaju 64 i 128 GB interne memorije. Da li će biti drugih promjena, kao što bi bila zamjena prošlogodišnjeg Snapdragon 845 procesora, zasad nije poznato.

MWC se održava od 26. februara do 1. marta.

Related posts