Lažni šeik hara Srbijom: Prevarant prodao bezvrijedan sat za čak 8.000 eura!

Srbijanska policija traga za dvojicom prevaranata, lažnim šeikom i Srbinom koji je glumio njegovog prevodioca.

Oni su po većim gradovima Srbije deviznim penzionerima prodavali priču da otvaraju zlatare i prodavnice “roleks” satova i tako ih prevarili da kupe lažne satove po cijenama od 5.000 do 10.000 eura, prenosi Avaz.

Inspektori su identifikovali muškarca koji se lažno predstavljao kao šeik iz Dubaija i njegovog sugrađanina iz južne Srbije koji se predstavljao kao prevodilac arapskog jezika, koji su lakovjerne građane papreno opelješili za kopije luksuznih satova.

Posljednja meta drskih i beskrupuloznih prevaranata bio je stariji gospodin iz Niša kome su prodali kinesku kopiju skupocjenog sata za 8.000 evra. Oni su iskoristili njegovu naivnost i povjerenje i pokupili mu gotovo svu deviznu ušteđevinu, prenosi Avaz.

Na vrata 75-godišnjeg Nišlije, čije ime ne otkrivamo zbog njegove sigurnosti, pokucali su nenajavljeno i obrlatili ga na brzaka.

– Nepoznati sredovječni Srbin se predstavio kao prevodilac i predstavio mu svog pratioca kao Arapina tvrdeći da je šeik. Bio je obučen u elegantno, moderno odijelo, dok je šeik bio u tradicionalnoj arapskoj odjeći. Međusobno su razgovarali na nekom svom jeziku, glumeći da pričaju na arapskom jeziku! Onda je lažni prevodilac šeikovu “viziju” prenosio tipovanim žrtvama. Lažnog Arapina je predstavio kao budućeg investirora koji je u velikim gradovima širom Srbije već obezbjedio lokacije za svoje zlatare i prodavnice “roleks” satova – navodi izvor blizak istrazi, piše “Kurir”.

– Nišliji su pokazali lažnjak proizveden u Kini, tvrdeći da je novi model luksuznog brenda satova. Početna ponuda ove “sigurne” investicije bila je nevjerovatnih 16.000 eura! Penzioner je nasio na priču o eleganciji i ekstravaganciji. Rekao je “da hoće sebi da priušti nešto vrijedno”, pa će ga kasnije pokloniti sinu. Sreća da se cjenkao, pa im je cijenu srušio na 8.000 eura, što su oni odmah prihvatili! Čim su dobili gotovinu na ruke, nestali su bez traga! Penzioner se naokn dan-dva pohvalio sinu, najavljujući mu da će mu sat ostaviti sa nasljedstvom. Sin je odmah bio sumnjičav, odnio je sat na provjeru i dobio potvrdu da je otac za bezvrijedni sat dao čitavo bogatstvo – navodi naš sagovornik.

Iscrpan opis prevaranata pomogao je policiji da ih identifikuje za rekordno kratko vrijeme. Uprkos tome, prevaranti još nisu uhapšeni, jer se vješto prerušavaju u nove kostime u kojima pokušavaju da ulove nove žrtve, prenosi Avaz.

Related posts