Kvalifikacije za SP: Hrvatska u Finskoj, Srbija dočekuje Austriju

Prve utakmice trećeg kola evropskih kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2018. godine u Rusiji igraće se večeras.

Od selekcija iz regiona na teren će izaći Hrvatska koja u grupi “I“ gostuje Finskoj i Srbija koja će u grupi “D“ ugostiti Austriju, javlja Anadolu Agency (AA).

I Hrvati i Srbijanci u dobrom raspoloženju čekaju oglede treće runde kvalifikacija. “Kockasti“ su prije tri dana savladali sa ubjedljivih 6:0 Kosovo u Skadru, dok je Srbija pobijedila sa 3:0 u gostima kod Moldavije.

Kosovari nakon debakla idu u goste Ukrajincima, gdje ih ponovo čeka jako teška utakmica u kojoj će nastojati da izbjegnu još jedan “potop“.

Osim ovih susreta vrijedi spomenuti i ogled iz Skoplja u kojem će Makedonija dočekati jednu od najjačih evropskih reprezentacija Italiju. Naravno, da su Italijani veliki favoriti u utakmici grupe “G“, ali Makedonci će se potruditi da pred svojim navijačima pruže što bolji otpor.

Posebno jer je Makedonija u prva dva kola dva puta nesretno poražena rezultatom 1:2, prvo od Albanije u gostima, a zatim i kući od Izraela.

Treće kolo: grupa “D“: Vels – Gruzija (18 sati), Srbija – Austrija (20.45), Moldavija – Republika Irska (20.45); grupa “G“: Izrael – Lihtenštajn (18), Makedonija – Italija (20.45), Albanija – Španija (20.45); grupa “I“: Finska – Hrvatska (18), Ukrajina – Kosovo (18), Island – Turska (20.45). Sve utakmice igraju se danas.

Related posts