KUDA IDE VELIKA KLADUŠA?: Fikret Abdić Babo novi načelnik Općine Velika Kladuša

Na tek završenim Lokalnim izborima u Bosni i Hercegovini a prema prvim nepotpunim neslužbenim rezultataima do kojih smo došli, uvjerljivu pobjedu u Velikoj Kladuši ostvario je kandidat Laburističke stranke BiH Fikret Abdić Babo.

U konkurenciji između četiri kandidata Abdić je osvojio 8.915 glasova. Drugi po broju osvojenih glasova od 4.757 ostvario je njegov najozbiljniji konkurent, Admil Ado Mulalić, kao kandidat DNZ BiH. Treće mjesto sa 2.922 glasova ostvario je Adem Ado Pajazetović, kao nezavisni kandidat dok je četvrto mjesto sa 2004 glasova osvojio zajednički kandidat SDA i SBB Asmir Ćufurović. Nevažećih glasova bilo je 1.054.

Fikret Abdić će tako zamijeniti Edina Behrića, načelnika kojeg je sam predložio i doveo na vlast prije četiri godine. Podsjećamo, tada (ne)zavisni kandidat Edin Behrić ostvario je oko 12.500 glasova, a na ovim održanim izborima podržavao je kandidata DNZ BiH Admila Mulalića.

Bitno je svakako napomenuti da su izbori, koji su bili očekivano zanimljivi zbog predloženih kandidata, protekli u najboljem redu. Dan uoči izbora i tokom njihovog održavanja u Velikoj Kladuši su primjećene brojne tv ekipe, što pokazuje da postoji veliki interes za rezultate izbora u najzapadnijoj općini u BiH.

Related posts