Krvava zabava: Fudbaler ubijen zbog djevojke, drugi teško ranjen

Alejandro Peñaranda (24), koji je nastradao nakon što je na njega pucano vatrenim oružjem na jednoj zabavi

Peñaranda je bio fudbaler Cortulue, koja se trenutno takmiči u drugoj ligi Kolumbije. Ovaj fudbaler je otišao na odmor u taj grad sa još dvojicom saigrača, a u petak uveče su se našli na jednoj zabavi. I tu je upravo došlo do krvoprollića, pošto je u kuću ušao napadač, koji je počeo da puca. Ubio je Peñarandu, dok je ranio Heissena Izquierdu.

Tragična situacija se odigrala u domu Cristiana Borje, koji nastupa za meksičku Tolucu, u ranim jutarnjim satima. U cijelu priču je upletena i još uvijek anonimna žena, a više o detaljima nemilog događaja tek treba da bude saopšteno.

“Prema preliminarnoj istrazi, meta napada bili su preminuli Alejandro, ali i Izquierdo. Zasad je pretpostavka kako je ovo zločin iz strasti jer sumnjamo da je u sve upletena jedna ženska osoba koja je trebalo da bude na zabavi, ali nije došla. Istraga će otkriti o čemu se tačno radilo”, rekao je šef policije Hugo Casos.

Peñaranda je za Atletico Nacional debitovao 2013. godine i sa tom ekipom osvojio duplu krunu. Potom je sa Americom iz Calija izborio plasman u prvu ligu Kolumbije, ali je zbog problema sa disciplinom napustio klub i angažman je poražio u Cortului.

Related posts