Krupljani Normedin i Fahrudin najbolji učenici u Federaciji

U organizaciji Federalnog ministarstva obrazovanja i nauke, u Mostaru će u ponedjeljak, petog decembra održana svečana dodjela nagrada najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u Federaciji Bosne i Hercegovine u školskoj 2015/2016. godini.

Po tri učenika osnovnih, odnosno srednjih škola iz svakog kantona nominirala su kantonalna ministarstva obrazovanja, i to sva – osim Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Županije zapadno-hercegovačke.

Tako će na svečanosti u Mostaru diplome i jednokratne novčane nagrade primiti ukupno 54 osnovnoškolca i srednjoškolca, a priznanja će im uručiti federalna ministrica obrazovanja i nauke Elvira Dilberović, zajedno s nadležnim kantonalnim ministrima.

Sada su studenti u Sarajevu i u Mostaru !

Svečanosti će prisustvovati i direktori te nastavnici i profesori škola iz kojih dolaze nagrađeni učenici, kao i drugi gosti i uzvanici.

Ova vijest posebno je značajna za Općinu Bosanska Krupa jer su dva učenika sa područja bosanskokrupske općine.Normedin Hasanagić,učenik generacije u Javnoj ustanovi Opća gimnazija Bosanska Krupa sa izvanrednim uspjesima u omladinskom aktivizmu i učenju i Fahrudin Halilović učenik Elektrotehničke škole Javne ustanove Mješovita elektrotehnička I drvoprerađivačka škola u Bihaću gdje je također bio na kraju srednjoškolskog školovanja učenik generacije i državni prvak iz informatike u programiranju.

Uz ova dva učenika koji su i z Bosanske Otoke,treća učenica kojoj će biti uručena nagrada sa Unsko-sanskog kantona je Amra Lipović koja je završila Opću gimnaziju u Velikoj Kladuši u prošloj školskoj godini.

Ovo troje učenika u ponedjeljak u Mostaru predstavljaće najbolje učenike srednjih škola sa sa Unsko-sanskog kantona.

Normedin Hasanagić je student Stomatološkog fakulteta u Sarajevu,a Fahrudin Halilović student Fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru.

radiobk

Related posts