Krajem mjeseca marta K-1 spektakl u Bihaću

Upravni odbor Kickboxing saveza Bosne i Hercegovine je donio odluku da organizator DRŽAVNOG prvenstva u disciplini K-1 style bude klub borilačkih sportova “FAVORIT BH” iz Bihaća.

Pred kolektivom iz Bihaća je velika odgovornost obzirom da je u 2016-oj godini kickboxing primljen u porodicu Olimpijskih sportova, a upravo disciplina K-1 style je ta koja je od strane Međunarodnog olimpijskog komiteta odabrana kao reprezentativna na svim takmičenjima (Svjetske igre 2017., World Combat Games, Evropske igre 2019., Olimpijske igre 2020.).

Zasigurno će Bihać biti domaćin najboljih Bosanskohercegovačkih kickboxera koji će doći da osvoje titulu prvaka Države i samim tim izbore mjesto u reprezentaciji BiH kako bi u budućnosti pokušali osvojiti neku od medalja sa navedenih takmičenja pod okriljem MOK-a.

Kako bi opravdali ukazano povjerenje i titulu najboljeg kluba u BiH iz 2015. godine u KBS FAVORIT BH se već krenulo sa pripremama takmičara koje će predvoditi naši dokazani reprezentativci Mujo Šušnjar i Ajla Vojić.

– Obzirom na važnost ovog sportskog događaja i atraktivnost ove borilačke vještine nadamo se da podrška Vlade USK, Grada Bihaća, bihaćkih firmi i poduzetnika neće izostati a mi obećavamo nezaboravnu predstavu najtvrđe discipline u kickboxingu, gdje nastupaju samo oni najhrabriji i najjači, K-1 borci, poručuju iz organizacije, kazali su organizatori.

25.03.2017. godine u dvoranu “Luke”, podržite naše takmičare i uvjerite se zašto je K-1 disciplina najpopularnija u udaračkim sportovima.

Related posts