Kovač iz Barce dovodi prvo pojačanje i Pjaniću otvara vrata Nou Campa?

Hrvatski stručnjak dobio je veliku šansu i povjerenje uprave Bayerna, a na klupi Bavaraca naslijedit će Juppa Heynckesa, koji je najavio povrtak u penziju nakon osvojene titule.

Od Kovača se očekuje da nastavi Bayernovu uspješnu seriju u Njemačkoj, ali i da pokuša osvojiti Ligu prvaka. Sportski direktor Bavaraca Hasan Salihamidžić potrudit će se da Robert dobije dobru financijsku injekciju kako bi doveo i neke kvalitetne igrače.

Kako pišu njemački mediji, Kovač bi kao prvo pojačanje mogao da dovede svog sunarodnjaka Ivana Rakitića iz Barcelone. Rakitić poznaje njemački jezik, igrao je u Schalkeu s Manuelom Neuerom i smatra se da bi se savršeno uklopio u minhensku momčad.

Barca ne razmišlja o prodaji Rakitića, ali u slučaju dobre ponude spremna je pregovarati, dok bi Katalonci u tom slučaju pokušali kupiti Tottenhamovog Christiana Eriksena ili Miralema Pjanića iz Juventusa.

Raketa je za Barcu u 208 mečeva dao 29 golova uz 27 asistencija, a za bivšeg igrača Seville Bayern je navodno spreman da isplati oko 60 miliona eura. Ukoliko bi se transfer realizovao, Rakitić bi postao najskuplji nogometaš iz Hrvatske.

sportsport.ba

Related posts