Kontra za N1: Prva promocija albuma će biti u Bihaću

Gost emisije Pozitiv bio je reper Zlatan Hajlovac poznatiji kao Kontra koji je govorio o nadolazećem albumu sa Frenkiejem i Indigom.

“Prvi singl je dobro prošao, čekamo da vrijeme pokaže kako će ostatak proći. Ima nešto za svačiji ukus. U Njemačkoj smo se pretvorili u Nijemce što se tiče radne navike, jer smo tamo snimali album. Radili smo simultano, naš inženjer zvuka je profesionalac u svom poslu i radio je s nama dok smo snimali”, kazao je Kontra.

“Prva tri singla su potpuno različita; od najintimnijih tema do socijalnih, do nekih nasmiješnijih i društvenih. Pjesma “Bio sam tu” govori o sadašnjoj situaciji i problemima mladih zbog čega odlaze iz ove zemlje. Indigo je sa nama pod početka, počeo je kao odličan DJ i slao je nama svoje radove koji su se nama svidjelii odlučili smo se na taj korak”, kazao je Kontra.

O saradnji sa Frenkiejem je kazao:

“Prvu pjesmu sam sa Frenkiejem snimio 2005., a priča je počela na jednom festivalu u Srebrenici kada se Edi Maajki pokvarilo auto i Frenkie me pitao da li bi ja s njim izašao na binu i tako je počelo”.

Novi album izlazi početkom narednog mjeseca.

“Prvu promociju 9. septembra imamo u Bihaću, jer smo tamo imali možda i najbolji koncert u posljednjih 6-7 godina. Promjena u rapu je pozitivna stvar što se mene tiče, jer se tako razvijaju mnogi stilovi. Samim tim da danas u rapu imate više grana, to ostavlja prostora za više publike koje se može pronaći”.

Za kraj razgovora slijedilo je neizbježno pitanje: može li živjeti od muzike u BiH.

“Svako ko ozbiljno želi da se bavi rapom može to ostvariti ali da se ozbiljno posveti tome. Društvene mreže pomažu dosta u tome, jer bi inače bili ovisni o drugim medijima. Sjećam se vremena kad nije bilo interneta, rijetko gdje se mogao čuti rap. Mislim da to puno znači za bilo koju drugu subkulturu koja nije mainstream”.

Related posts