Kolaps u Sarajevu: Zimska služba ponovo zaspala

Građani Sarajeva koji su u ranim jutarnjim satima morali krenuti na posao naišli su na velike poteškoće. Ulice je za kratko vrijeme zatrpao snijeg, a zimske službe nisu očistile ni najvažnije dionice. Iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda ističu da je za nešto više od dva sata napadalo osam centimetara snijega.

– U 6 sati je počeo padati snijeg, ne možemo mi nikako do 8 sati sve očistiti. Sva naša ispravna vozila su na terenu, njih oko 20, i radi se na tome da se osposobe ulice prvog prioriteta, to su one glavne, kuda prolaze vozila javnog gradskog prijevoza i ulice u blizini bolnica – kazali su za Faktor iz Zimske službe KJKP Rad.

Glasnogovornik Rada Mirza Ramić dodao je da se saobraćajnice drugog prioriteta čiste 24 sata po prestanku padavina, trećeg 48, a četvrtog prioriteta 72 sata po prestanku padavina, te da je trenutno angažirano i 49 specijalnih vozila i 150 radnika koji rade na ručnom čišćenju pješačkih prolaza u Sarajevu.

Međutim, uvjerili smo se da još nisu očišćene mnoge ulice, kako ih u zimskoj službi nazivaju prvog prioriteta, a pogotovo ne one u blizini bolnica.

Čitatelj nam je poslao fotografije koje pokazuju da niti jedna grtalica nije prošla ulicama koje vode do Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. I fotografije drugih čitatelja i našeg fotoreportera pokazuju da su se mnoga vozila zaglavila u snijegu, te da građani nisu mogli doći do svojih odredišta.

Related posts