Koji Golf je najbolji: Šest zvijeri u usporedbi

AKO ste jedan od mnogobrojnih obožavatelja Golfa, a brzina vam je u krvi jedini izbor je GTI, ali pitanje je koji od brojnih izvedbi.

Video kojeg donosi britanski Car prikazuje u direktnoj usporedbi šest najatraktivnijih izvedbi Golfa, od GTE do beskompromisne R verzije, jedine sa pogonom na sve kotače.

Ponuda starta dizelskim GTD, koji je sa 184 KS od najradikalnije izvedbe GTI-a slabiji 126 KS. Stoga je njemu suprotstavljen GTE hybrid sa 204 KS. Hibridni trkač hvata 100 km/h za 7,5 sekundi, dok je dizelski tek 0,1 sekundu sporiji. No na stazi bi veća masa hibrida mogla biti ipak presudna.

Klasičan GTI sa 220 KS suprotstavlja se Edition 40 izvedbi u kojoj je dodatnih 45 KS, odnosno čak 290 KS u overboostu. Osim veće snage potonji je i nešto lakši, pa se pobjednik zna već na papiru.

Treći i ujedno najzanimljiviji dvoboj je između Golfa R i Clubsport S izvedbe poznatije kao super-Golf. Potonja nema AWD pogon, ali je lakša i 10 KS snažnija. Na papiru je R apsolutni pobjednik, posebno u pogledu sprinta do troznamenkaste brzine koji traje tek 4,9 sekundi. No, je li uistinu tako?

Odgovor na sva pitanja daje video u nastavku.

Related posts