Knjiga Vlatka Glavaša ‘Kapiten teškog vremena’ promovisana i u Bihaću

Nakon premijere u Bugojnu, knjiga “Kapiten teškog vremena”, autora nekadašnjeg kapitena fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Vlatka Glavaša, promovirana je i u Bosanskoj Otoci i Bužimu. Večeras je uslijedila i promocija u Bihaću, koja je održana u Muzeju AVNOJ-a.

Pored autora, o knjizi su govorili novinar Muhamed Bikić (urednik knjige i promotor), Anis Pašalić kao moderator, novinar Senudin Safić i domaćin Hamdija Abdić Tigar.

Vlatko Glavaš je ljubimac bh. navijača, posebno u Krajini, što su pokazale i promocije u Bosanskoj Otoci i Bužimu, a večeras i u Bihaću.

Inače, Glavaš je svoj fudbalski put počeo u rodnom Bugojnu, a onda je dugo igrao u Bundesligi.

“Krenuti iz Bugojna, igrati u Bundesligi, biti kapiten BiH u Brazilu, dobiti svjetskog prvaka Italiju i oprostiti se protiv reprezentacije svijeta u glavnom gradu moje jedine domovine, mislim da je to ostvarenje sna svakog fudbalera na svijetu”, kazao je, između ostalog, legendarni Vlatko Glavaš.

Knjiga “Kapiten teškog vremena” je zapravo odlično podsjećanje na impozantnu karijeru tokom koje su, doslovno, ostvareni svi snovi.

Već sada možemo najaviti da će narednog mjeseca promocija ove knjige biti održana i u Sarajevu. – piše sport.ba

Related posts