Knjiga američke autorice inspirisana ratnim dešavanjima u BiH postala hit

Knjiga “We Are All That’s Left” u prodaji je širom SAD-a, a govori o ratnim dešavanjima u BiH tokom 1990-ih godina. Poznata književnica Carrie Arcos dobila je ideju za ovu knjigu na osnovu ratnih priča izbjeglica kojima je pomagala da se smjeste u SAD-u i započnu novi život.

Priča govori o tinejdžerki Zari i njenoj majci Nadji koja je žrtva rata u BiH. Noću se budi vrišteći jer sanja sve užase koje je doživjela, ali nikada ne govori o njima.

Priča dolazi do zapleta onog trenutka kada doživljavaju novu tragediju, postaju žrtve terorističkog napada na Rhode Islandu (fikcija). Zara dobija posttraumatski stresni poremećaj, a njena majka je od povreda u komi.

Zara tada kreće u put otkrivanja toga ko je ona zaista, istraživanja religije, historije svoje porodice i njenog puta. Saznala je kako je srbijanska vojska ubila sve članove porodice njene majke.

Upoznaje Josepha čija je baka u istoj bolnici kao njena majka te se njihove priče isprepliću.

“Priča ispričana u poglavljima koja idu od Zarine sadašnjosti na Rhode Islandu i Nadjinog djetinjstva u BiH tokom rata pokazuje da su, bez obzira na vrijeme i mjesto, borba i tragedija put ka povezivanju, ozdravljenju i ljubavi”, napisala je autorica knjige.

Publisher Weekly preporučio je ovu knjigu, a dobio je i odlične kritike u recenzijama uglednih magazina.

Carrie Arcos živi u Los Angelesu. Napisala je nekoliko knjiga, a osim toga radi kao savjetnik za zdravu prehranu, tutor, referent za smještaj izbjeglica, direktor kampa, predavač engleskog jezika i savjetnik za dobijanje državljanstva.

Related posts