Ključanin Elvir Koljić dominira na otvaranju Premijer lige

Najbolji strijelac BH Telecom Premijer lige u prvih pet ovosezonskih kola je Elvir Koljić sa čak sedam postignutih golova. Ovaj robusni napadač je rođen prije 21 godinu Ključu, a igra tek treću sezonu u najjačem razredu bh. nogometa.

Malo ko je očekivao da će se jedan Krajišnik naći na vrhu liste strijelaca nakon pet odigranih kola u Premijer ligi BiH. Elvir Koljić, koji nastupa u redovima novog prvoligaša, FK Krupa na Vrbasu, u pet je utakmica čak sedam puta tresao mreže protivnika.

Pogađao je bar po jednom na svakom od pet odigranih susreta, a mreže Olimpica i Radnika iz Bijeljine tresao je po dva puta. Zabio je i Sarajevu na Koševu. Koliko je dobar pokazuje podatak da bježi najbližim pratiteljima na listi strijelaca za četiri gola. Čak sedam od 12 klubova u ligi je zabilo manje golova od Koljića na otvaranju sezone.

Epizoda u Borcu

“U dobroj sam formi kao i cijela ekipa. Najbitnije je da nam dobro ide. Također, lijep je osjećaj biti prvi strijelac lige, nadam se da ću što duže ostati na prvom mjestu”, izjavio je Koljić za Klix nakon posljednje utakmice i pobjede 2:0 protiv Olimpica.

Ovaj Ključanin, rođen 8. jula 1995. godine, seniorski karijeru je počeo u matičnom FK Ključ, odakle je prešao u slovenski Triglav, da bi se nakon godinu dana provedenih u Sloveniji vratio u BiH, potpisaviši za svoj sadašnji klub FK Krupu. Tu je dobrim igrama privukao pažnju banjalučkog Borca u čijim redovima je debitovao u Premijer ligi na proljeće 2015. godine. U prvoj polusezoni za Banjalučane postigao je dva gola u 15 nastupa.

Preporod u Krupi

Prošla sezona bila je loša i za Borac i za Koljića, koji u 14 ligaških utakmica tokom jeseni nije zatresao protivničku mrežu. Napadač iz Ključa na zimu se vraća u Krupu na Vrbasu, po treći put u svojoj karijeri, i opet se preporađa, a klub po prvi put u historiji ostvaruje plasman u Premijer ligu. Koljićev bivši klub, Borac iz Banjaluke, u isto vrijeme napušta društvo najboljih.

Svojim igrama i golovima u prvih pet kola Premijer lige, koja se igra u novom formatu sa 12 klubova, Koljić je skrenuo pažnju medija i većih klubova na sebe. U prilog mu idu i godine, tek mu je 21.

kladusa.net

Related posts