Ključ proslavio 21 godinu slobode

Ključani su 15 septembar, dan koji je prije 21 godinu dočekan s osmijehom na licima svih nas proslavili svečano i dostojanstveno. Nakon niza aktivnosti koje su održane u proteklim danima, a u sklopu programa obilježavanja Dana općine Ključ jučer 15. septembra održana je svečana sjednica u sali Općinskog vijeća Ključ na kojoj je sve prisutne pozdravio prvi čovjek naše općine Načelnik Nedžad Zukanović.

Prisutnima su se obratili i general Sakib Forić, komadant Amir Avdić i brigadir Šaraganović koji su u svom obraćanju evocirali ratne uspomene i prisjetili se 15 septembra prije 21 godinu. Dan oslobođenja naše općine uveličao je i premijer USK-a Husein Rošić koji je istakao šta je Vlada sa njima na čelu uradila za našu općinu u proteklih 50 dana .

Odlukom Općinskog vijeća na svečanoj sjednici povodom Dana općine Ključ, 15. septembra, najzaslužnijim pojedincima ustanovama i organizacijama dodijeljena su javna priznanja Općine. Ove godine javno priznanje „Počasni građanin općine Ključ“ koje se dodjeljuje povodom 15. septembra nije dodijeljeno jer nije bilo ni jednog prijedloga, dok je„Plaketa 15. septembar“ uručena Zdenki Krpan za izuzetan doprinos u unapređenju socijalne zaštite socijalno ugroženog stanovništva na području Ključa i doprinos u radu JU „Socijalno pedagoška životna zajednica“ Bihać kao i volonterski rad u Humanitarnoj organizaciji „Nova nada“. Zahvalnice su dodijeljene Rune Knutsen iz Norveške za izuzetan doprinos u humanitarnim aktivnostima i razvoju zdravstvene zaštite u Ključu i Alenu Hodžiću za doprinos u obrazovnom razvoju općine Ključ i postignute rezultate na takmičenju iz oblasti informatike i matematike. Odlukom OV Ključ ove godine pohvala je pripala NK „Ključu“-kadetskoj ekipi za doprinos u razvoju sporta i postignute rezultate na Međunarodnom turniru u Italiji.

Centralni dio manifestacije „21 godina slobode“ održan je u večernjim satima na Trgu Alije Izetbegovića pred velikim brojem građana gostiju i prijatelja našeg grada. Načelnik Nedžad Zukanović je u svom obraćanju ključanima čestitao 21 godina slobode, a za sve građen organizovano je i narodno veselje, bogat kulturno-zabavni program, torta u povodu 21 godina slobode duga 21 metara i vatromet.

media-kljuc.ba

Related posts