Klanjana dženaza poginulim mladićima iz Zenice

U mjestu Sviće kod Zenice danas je klanjana dženaza i obavljen ukop Benarisa Telalovića i Nedžada Delića, dok je treći nastradali mladić u nesreći koja se prije dvije noći dogodila u Pečuju kod Zenice, Haris Pajić, ukopan u Kaćunima kod Busovače.

Mnogobrojna rodbina, prijatelji, komšije i poznanici posljednji put su se oprostili od ovih mladića u suzama i nevjerici pamteći ih samo po dobrim djelima i ljudskosti.

– Danas nije žalost samo u Sviću, nego u cijeloj Zenici. Svaka bol je teška, a posebno bol za najmilijima. Zato nas vjera uči da budemo strpljivi i prihvatimo Božiju odredbu kao vjernici. Srce je tužno, oči su plačne, ali nećemo reći ništa s čime naš Gospodar nije zadovoljan, jer svi smo njegovi i njemu se vraćamo – kazao je Sedin Hibović, imam džemata Ričice koji je predvodio klanjanje dženaze.

Podsjećamo, četiri mladića nalazili su se u automobilu Alfa Romeo koji je 17.septembra na Magistralnom putu M-17 u mjestu Pečuj kod Zenice direktno udario u Ford Focus prilikom čega je vozač focusa Senad Šarić zadobio teške tjelesne povrede, dok je iz automobila Alfa Romeo Medaris Imamović jedini preživio pretrpivši teške povrede u vidu preloma noge i ruke.

Veliki broj Zeničana potresen je tragičnom smrću ovih mladića, pa je tako odlukom gradske uprave u Zenici proglašen i Dan žalosti.

(B. Mahmić/Faktor.ba)

Related posts