Kladuščaninu Ernadu Behriću prvo mjesto na auto-moto spektaklu “Brzi i Žestoki” u Zagrebu

Proteklog vikenda u centru Zagreba je pred 20 hiljada posjetitelja održan auto-moto spektakla “Brzi i Žestoki” na kojem su snage odmjerili najbrži automobili Hrvatske, ali i čitave regije.

Radi se o utrci na stazi dužine četvrt milje (402 metra) na koju pristupaju po dva takmičara, a pobjednik je onaj koji je prođe u kraćem roku. U utrci je sudjelovalo više od 300 vozača iz Hrvatske, Austrije, Mađarske, Srbije, Slovenije, BiH i drugih zemalja regije, a ovisno o tome jesu li profesionalci ili amateri, takmičili su se u profesionalnoj kategoriji Pro Race, odnosno u amaterskoj kategoriji Street Tuning.

Tradicionalno utrku prate i takmičenja u tuningu automobila (Street Style), odmjeravanje snaga kad su u pitanju decibeli u aute ugrađenih audio sustava (DB takmičenje) te, kao uvod u glavnu, dječija “Kids Race” utrka.

Na spektaklu Brzi i Žestoki u Zagrebu učestvovao je i Kladuščanin Ernad Behrić koji je sa svojim vozilom Audi a5 osvojio prvo mjesto u kategoriji Best Street Car.

Dodajmo i da je njegov četverogodišnji sin Diyan učestvovao na Kids Raceu kao jedan od najmlađih učesnika.

Osim u takmičenju, posjetitelji su imali priliku uživati i u bogatom popratnom programu. Čak 35 izlagača informiralo je zainteresirane o najnovijim trendovima u automobilizmu, a postavljena je i izložba čak 40 rijetkih automobila kakvi se nemaju prilike vidjeti svaki dan, piše Večernji list.

Više informacija o Utrci ubrzanja Brzi i žestoki powered by CIAK Auto mogu se pronaći na službenoj internetskoj stranici utrke www.utrkaubrzanja.com.

Related posts