Kćerke zatekle stravičnu scenu: Vratile smo se iz grada i krv je bila svuda

Ratko Anđelković (55) koji je prekjučer golim rukama zadavio svoju suprugu Mirjanu (43) uradio je to nakon godina torture i zlostavljanja koje je nesretna žena trpila. Do zločina je došlo u Vladičinom Hanu u Srbiji, a nakon toga Ratko je otišao u porodičnu kuću svojih roditelja u selu Manjak i tamo se objesio.

U trenutku jezivog zločina koji je dogodio oko 22 sata u stanu koji porodica iznajmljuje nije bilo nikoga osim Ratka i Mirjane, piše Blic.

Otuda ni njihovi najbliži ne znaju šta je bio konkretan povod stravične porodične tragedije. Ono što pouzdano znaju jeste da je tragedija uslijedila nakon godina torture i zlostavljanja koja je nesretna žena trpila od supruga.

Bračni par je iza sebe ostavio dvije kćerke, Anu (22), zaposlenu kao trgovački radnik, i drugu studentkinju (20).

Surovom voljom sudbine njihov otac Ratko krvnički je nakon jedne od učestalih svađa golim rukama zadavio suprugu Mirjanu. Poslije jezivog zločina zaputio se prema rodnom selu Menjak i uzeo je konopac i objesio se.

– Tog dana su nas pozvali prijatelji koji su slavili prvi rođendan djeteta. Prije odlaska na proslavu rođendana, mama je otišla kod frizera da sredi frizuru. To je oca razljutilo, tako da su se već u subotu ujutro žestoko posvađali. Mada je otac govorio da neće da ode na rođendansko slavlje, ipak smo se svi našli u kafani – priča za “Blic” duboko potresena Ana.

Ona dodaje da se porodica na rođendanu ipak na kraju lijepo provela.

– Otac i mama su otišli kući dok je još trajalo slavlje, a sestra i ja smo otišle u grad – kaže Ana.

Kako kaže šokirana djevojka, dok su ona i sestra bile u gradu, tetka im je javila da odmah dođu kući, jer im je “tata ubio mamu”.

– Kada smo došle krv je bila na sve strane. Otac i majka su u kuhinji večerali i vjerovatno se posvađali. Na kuhinjskom stolu nalazila se hrana. Mamu nismo vidjele mrtvu… Ali krvavi peškiri potvrđuju da se mama branila… Trebalo je da se zvanično razvedu 20. marta – jedva je izgovorila Ana.

Po riječima poznanika, Ratko, koji je radio u jednoj firmi koja gradi Koridor 10, bio je bolesno ljubomoran na suprugu, koja je sa kćerkom radila u supermarketu.

Mira je zbog muževljeve ljubomore trpila i psihičku i fizičku torturu. Nerijetko je ženi priređivao neprijatne ljubomorne scene u prodavnici. Govorio joj je da više ne treba da radi i da joj je mjesto u kući.

Pojedine komšije kažu da ga je prijavljivala policiji, ali kako se do sada nije našao iza rešetaka za sada nije poznato.

Kćerke tvrde da je Ratko često govorio da će da sredi Miru.

Komšije i mnogi građani Vladičinog Hana tvrde da je Mirjana bila izuzetno ljubazna, pažljva i druželjubiva.

Sahranjuju ih odvojeno

Zbog obdukcije još se ne zna kada će žrtva porodičnog masakra i ubica biti sahranjeni. Ožalošćene kćerke nesretnog bračnog para ističu da će roditelji Miru Anđelković sahraniti u rodnom selu Mačkatica. Zločinac Ratko Anđelković biće sahranjen na seoskom groblju u Manjaku.

Related posts