Kasumović u odjel za odnose s javnošću zapošljava šest osoba: Ja sam medijski interesantan čovjek

Gradsko vijeće Zenice je na jučer održanoj sjednici usvojilo Nacrt budžeta za 2017. godinu bez prevelike diskusije o tome gdje će biti potrošen novac građana Zenice.

Vijećnik Snage centra Adnan Šabani tokom jučerašnje sjednice Gradskog vijeća za govornicom je pokušao skrenuti pažnju na nacrt budžeta istaknuvši da je smanjen u onim sektorima gdje je najpotrebniji.

Šabani je u svom obraćanju istakao kako je budžet za održavanje putne mreže i cesta smanjen za 25 posto, budžet je smanjen i Javnoj ustanovi “Dom porodica” Zenica, za popravke infrastrukture na Boračkom jezeru i Smetovima, prijevoz đaka, a u potpunosti je ukinuta pomoć romskoj populaciji.

Iako je Kasumović u jednom od svojih obraćanja za govornicom kazao kako u Gradskoj upravi radi više uposlenika nego što je potrebno, odlučio je u narednom periodu zaposliti određeni broj pripravnika, a u Službi za odnose s javnošću je prema Nacrtu budžeta planirano zapošljavanje šest radnika za koje su planirani rashodi u iznosu od 164.000 KM.

“Nije istina, istina je da će biti jedan čovjek u PR službi da vam ja ne moram davati sve informacije. Ja sam medijski interesantan čovjek i svi me traže. Laž je, ja ću imati kabinet, sekretarice, savjetnike, a PR će biti samo jedan čovjek. Ja imam službu koja treba držati i protokol i dočekati ambasadore, pa neće ih portiri dočekati”, pojasnio je Kasumović.

Temperaturni minusi koji su zahvatili Bosnu i Hercegovinu, kao i problem s grijanjem izazvali su probleme i u Javnoj ustanovi “Dom porodice” Zenica. U akciju pomoći JU “Dom porodica” doniranjem konvektora uključili su se građani i preduzeća, a Kasumović je odlučio i njihov budžet smanjiti sa 220.000 na 170.000 KM.

“Veliko rasipništvo je u svim javnim preduzećima u Zenici. Svako je samo uzimao od grada, kada je bio i vršilac dužnosti gradonačelnika nije bilo reda, a ja ga želim zavesti. Meni ne trebaju javna preduzeća čiji radnici imaju veće plaće nego gradonačelnici”, zaključio je Kasumović za Klix.ba.

Javna rasprava trajat će deset dana, nakon čega će vijeću biti predložen prijedlog budžeta na izglasavanje.

Related posts