Kandidat SDA i SBB-a za gradonačelnika Tuzle Bahrudin Hadžiefendić

Stranka demokratske akcije (SDA) i Savez za bolju budućnost (SBB) nastupit će sa zajedničkim kandidatom za gradonačelnika Grada Tuzla na predstojećim lokalnim izborima.

Gradski odbor SDA Tuzla i GOSBB-a Tuzla će se okupiti oko svojih lista za Gradsko vijeće i oko zajedničkog kandidata za gradonačelnika, snažno ćemo ga podržati jer je došlo vrijeme promjene vlasti u Tuzli, izjavio je Feni predsjednik GOSDA Tuzla Sabahudin Imamović.

Kandidat za gradonačelnika Tuzle Bahrudin Hadžiefendić kadar je SBB-a potvrdio je predsjednik kantonalnog odbora te stranke Fuad Hadžimehmedović.

Od početka priče o kandidaturi za gradonačelnika Tuzle Bahrudin Hadžiefendić je bio jedini kandidat SBB-a, kaže Fuad Hadžimehmedović, dodavši da je procedura o usaglašavanju imena s partnerima iz koalicione stranke potrajala.

Po njegovim riječima SDA i SBB su uspjele dogovoriti da u konačnici kandidat s kojim će nastupiti u izbore za gradonačelnika Grada Tuzla bude Hadžiefendić.

Hadžimehmedović smatra da je Hadžiefendić glavni rival dugogodišnjem i aktuelnom gradonačelniku Tuzle u predstojećoj kampanji, ocijenivši da je koalicija SDA i SBB na predstojećim izborima i odabir upravo Bahrudina Hadžiefendića kao kandidata šansa da se promijeni dugogodišnja vlast u Tuzli.

Hadžiefendić je aktuelni ministar zdravstva u Vladi Tuzlanskog kantona, a na proteklim općim izborima izabran je u Parlament FBiH.

Diplomirao je i doktorirao ma Medicinskom fakultetu Univerziteta u Tuzli, bio zaposlen kao ljekar na Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, te direktor firme Tuzla-Farm, a po riječima Hadžimehmedovića unuk je nekadašnjeg gradonačelnika Tuzle, Mujage Hadžiefendića, koji je dužnost gradonačelnika Tuzle obnašao u dva mandata.

Related posts