Kakve su vjenčanice nosile bh. i regionale zvijezde na svjetskom nivou

Kada je riječ o poznatim ličnostima, euforija oko odabira prave haljine je velika, jer su svjesne da će se o njihovom izgledu na najvažniji dan u životu, pričati mjesecima poslije svadbe

Vjenčanica je najvažniji detalj na svadbi svake mladenke. Neovisno o veličini proslave i stilu odijevanja, svaka žena sanja o tome da se na taj posebni dan osjeća lijepom. Kada je riječ o poznatim ličnostima, onda je euforija oko odabira prave haljine velika, jer su svjesne da će se o njihovom izgledu na najvažniji dan u životu, pričati mjesecima poslije svadbe.

Kakve su vjenčanice nosile neke od poznatih bosanskohercegovačkih i regionalnih dama, donosimo vam u nastavku.

Jedna ko nijedna

Uobičajeno je da se žene na svom vjenčanju presvlače dvaput, ali Severina i Emina Ganić presvukle su se čak tri puta.
Emina Ganić prošle godine se udala za svog izabranika Edisa Arifagića. Kaže da se nije toliko puta presvlačila iz pretencioznosti, nego iz ljubavi prema samom činu i omiljenim modnim brendovima.

Za šerijatsko vjenčanje birala je dugu bijelu, jednostavnu haljinu, koju je kreirao „Kaftan Studio“. Za civilno vjenčanje birala je „Christian Dior“ brend, dok je zabavu nakon ceremonije provela u haljini s potpisom bh. dizajnerice Selme Berisalić.

Na dan kada je Igoru Kojiću izrekla sudbonosno da, Severina je, kao i svaka mladenka, željela imati vjenčanicu iz snova. Tako se odlučila „predati u ruke“ modnoj dizajnerici Matiji Vuici. U izradu raskošne, viktorijanske krinoline utrošeno je 16 metara čipke, a po zahtjevnosti njene izrade, može se reći da je riječ o pravoj tekstilnoj konstrukciji. Istovremeno s vjenčanicom, Matija je sa svojim timom radila još dvije haljine za Severinino vjenčanje – još jednu vjenčanicu i haljinu za iza ponoći.

Trudne imenjakinje

Pjevačica Jelena Karleuša i srbijanski fudbaler Duško Tošić vjenčali su se prije osam godina. Iako je tada bila u visokom stadiju trudnoće, pjevačica je blistala u izazovnoj srebrenoj vjenčanici sirena-kroja, s potpisom svjetski poznatog modnog brenda „Dolce & Gabanna“.

Za razliku od Karleuše, kojoj više prija raskoš, njena imenjakinja, hrvatska glumica, spisateljica i kolumnistica Jelena Veljača, odlučila se za jednostavniju kreaciju.

Prošle godine se u tajnosti udala za 11godina starijeg partnera Dražena Čučeka, a za najvažniji dan odabrala je čarobnu svilenu haljinu tankih naramenica, koju je dizajnirao poznati hrvatski modni duo „ENVy Rooma“. I ova Jelena se udala trudna, a odabirom vjenčanice poslala je jasnu poruku budućim mladenkama, da je jednostavna haljina, bez pretjeranih detalja i ukrasa, često najbolji izbor.

Dalija improvizirala

Za razliku od spomenutih dama, novinarki i voditeljici Daliji Hasanbegović-Konaković haljina i nije bila najvažnija stvar na vjenčanju, nego se više posvetila ostalim detaljima na svadbi. Haljinu, koju je nosila na šerijatskom vjenčanju, godinu je netaknuta stajala u njenom ormaru, i čekala je samo pravu priliku.

Za građansko vjenčanje Dalija je obukla unikatnu haljinu svoje prijateljice, dizajnerice Jelene Bin Drai, koju je dobila na poklon. Mali veo i pojas ovu prelijepu koktel-haljinu pretvorili su u modernu vjenčanicu.

(Faktor.ba)

Related posts