Kako su se razvodili Hanka Paldum, Al’ Dino, Boris Novković, Nataša Bekvalac

Ni razvedeni popularni parovi iz BiH i regije nisu bolje prošli od Angeline i Brada, friško razvedenog holivudskog para, o kojem u posljednjih nekoliko dana bruje mediji.

Brakovi slavnih ličnosti oduvijek su u fokusu interesiranja, a posebno kada se oba partnera bave javnim poslom. Ali kada se razvedu, medijima postaju još interesantiji, pa se, nakon što se sazna za razvod, o njima počinje pisati sve i svašta i izrodi se najmanje 50 različitih teorija o tome zašto su odlučili staviti tačku na svoj brak.

Ni razvedeni popularni parovi iz BiH i regije nisu bolje prošli od Angeline Jolie i Brada Pitta, friško razvedenog holivudskog para, o kojem u posljednjih nekoliko dana bruje mediji.

Al’ Dino i Arduana Pribinja

Razvod bh. pjevača Al’ Dina i novinarke televizije Al Jazeera Balkans, Arduane Pribinje bila je top-vijest u našoj zemlji prije pet godina. Njih dvoje imaju dva sina.

Prije četiri godine pokušali su izgladiti odnose, međutim do pomirenja nije došlo. Arduana se prošle godine udala za biznismena Mahira Vražalića, dok je Al’ Dino u vezi sa Samrom Huseinović, s kojom je prošlog mjeseca dobio sina.

Admir i Amila Glamočak

O razvodu poznatog bh. glumca i profesora na Akademiji scenskih umjetnosti Admira Glamočaka i pop pjevačice Amile Glamočak, postojale su tri verzije mogućih uzroka rastave.

Prema jednoj verziji za sve je kriva Admirova ljubav prema piću jer nikada nije poslušao pjevačicu koja mu je savjetovala da se ostavi alkohola. Druge pretpostavke o njihovom razlazu baziraju na mogućoj bračnoj nevjeri supruga, dok je treća verzija ta da se Amila totalno odrekla karijere, posvetila vjeri pa se i razišla u mišljenju od supruga po pitanju mnogih stvari.

Amila je danas udata za drugog čovjeka, čiji identitet se ne zna i živi u Turskoj. O Admirovom privatnom životu malo se zna. Njih dvoje imaju zajedničkog sina Adija.

Hanka Paldum i Muradif Brkić

Kraljica sevdaha Hanka Paldum, krajem 70-ih godina udala se za Muradifa Brkića, tadašnjeg direktora diskografske kuće „Sarajevodisk“. Brak sa Brkićem bio je prekretnica u njenoj muzičkoj karijeri te joj je otvorio vrata za mnoge saradnje.
Ali zbog nepomirljivih razlika, Hanka i Muradif su se, nakon desetak godina provedenih u braku, razveli. Imaju dvoje djece – kćerku Minelu i sina Mirzada.

Nataša Bekvalac i Danilo Ikadinović

Razvod srbijanskog para, bivšeg vaterpoliste Danila Ikadinovića i pjevačice Nataše Bekvalac izazvao je veliku medijsku pompu prije pet godina. Dok je pjevačica na sve strane pričala kako ga još uvijek voli i nakon što je i zaplaka jedne prilike u emisiji „Ami G Show“, kada je voditelj Ognjen Amidžić pustio snimke sa njihovg vjenčanja, Danilo je sve vrijeme optuživao Natašu za prevaru.

Na kraju su se mirno razišli, a prošle godine su viđeni u zajedničkom društvu, što znači da su prilično izgladili odnose. Bivši par ima zajedničku kćerkicu Hanu.

Boris Novković i Bojana Gregorić-Vejzović

Hrvatski pjevač Boris Novković i hrvatska glumica Bojana Gregorić, danas Vejzović, bili su jedan od najljepših parova 90-ih godina. Bila je to mladelačka ljubav. Ona je tada bila profesionalna balerina u zagrebačkom HNK i tek joj je bilo 20 godina, a pet godina stariji Boris već je publiku osvajao svojim velikim hitom „Kuda idu izgubljene djevojke“.

U ono vrijeme mnogi su ih smatrali najljepšim ljubavnim parom javnog života, ali njihova bračna sreća nije dugo potrajala. Razveli su se 1997, nakon pet godina braka.

Lista bi bila prilično duga kada bismo nabrajali sve poznate od Mire Stupice, Tereze Kesovije, Miše Kovača, Nine Badrić… Zbog prostora izdvojili smo, naravno, samo neke od parova koji su trenutno bliski čitalačkoj publici. Niko od njih, istina, nije imao osmero djece, ali ni novca kao Angelina Jolie i Brad Pitt.

(Faktor.ba)

Related posts