Kako su Cvijan i Elez planirali ubistvo inspektora SIPA-e

Tokom sudskog procesa u slučaju “Lutka” mediji su došli u posjed presretnutih razgovora između prvooptuženog Bojana Cvijana, inače bivšeg šefa Odjela za narkotike u SIPA-i i Darka Eleze, mafijaškog bosa iz Lukavice, koji trenutno izdržava višegodišnju zatvorsku kaznu u Srbiji.

Jedan od razgovora se odnosi i na planiranje ubistva tadašnjeg načelnika CJB Istočno Sarajevo Zorana Mandića, kojeg oslovljavaju nadimkom MAN. Cvijan navodi imena tadašnjeg načelnika CJB Istočno Sarajevo Zorana Mandića, a Elez potom i inspektora SIPA-e Vahidina Šahinpašića.

Dva dana kasnije razgovor se odnosi na reketiranje vlasnika trgovačkog lanca TOM. Elez je ljut što ih je prijavio policiji. Cvijana interesuje novac. Razmišljaju i o otmici djeteta vlasnika.

Nije nedostajalo ni razgovora o sistemu prisluškivanja telefona koje primjenjuje SIPA. Bojan Cvijan objašnjava detalje. Elez je svjestan da je sistem u Srbiji najefikasniji. Njihove razgovore, podsjetimo, snimila je upravo srbijanska policija. Podsjećamo Cvijan je danas prostepenom presudom osuđen na 20 godina zatvora.

Poslušajte o čemu su tada razgovarali Cvijan i Elez…

Related posts