Južna Koreja dočekuje BiH: Posljednji test za Zmajeve prije starta Lige nacija

Fudbalska A reprezentacija Bosne i Hercegovine danas od 13 sati igra prijateljsku utakmicu protiv Južne Koreje, što će biti i posljednja provjera za Zmajeve pred start Lige nacija i septembarski duel protiv Sjeverne Irske.

Zmajevi su imali dug put do Jeonju, grada domaćina utakmice, udaljenog oko 200 kilematar od Seula, pa su do utakmice odradili samo jedan trening.

Ipak, to ne bi trebalo predstavljati problem izabranicima selektora Roberta Prosinečkog, koji očekuje tešku utakmicu.

– Učinit ćemo sve da se na kraju sezone predstavimo na najbolji način i odigramo dobru utakmicu. Naš domaćin se sprema za nastup na Svjetskom prvenstvu i ovo će sigurno biti kvalitetan test za nas – izjavio je Prosinečki uoči utakmice.

Selektor Zmajeva u ovom meču neće moći računati na povrijeđenog Ognjena Vranješa, koji se na bolove u mišiću žalio i u ponedjeljak, u finišu utakmice protiv Crne Gore, a jučer je stigla i zvanična potvrda da iskusni defanzivac neće nastupiti protiv Južne Koreje.

U Južnoj Koreji za ovu utakmicu vlada veliko interesovanje. Sve ulaznice su rasprodane, tako da će južnokorejska reprezentacija imati značajnu podršku oko 40.000 navijača. S druge strane, ni u dalekom Jeonju, kao i na svim utakmicama do sada, reprezentativci BiH neće biti bez podrške.

Najavljen je dolazak manje grupe navijača iz naše zemlje, kao i Bosanaca i Hercegovaca koji žive i rade u ovom dijelu svijeta.

Meč se igra od 13 sati uz direktan prijenos na Face TV.

Related posts