Još jedan debitant na spisku Mehmeda Baždarevića

elektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Mehmed Baždarević očito je odlučio da u naredne dvije utakmice naše nacionalne selekcije pruži priliku neki igračima koje do sada nije pozivao.

Nakon što je prije dva dana zagrebački Dinamo obznanio da je Amer Gojak dobio poziv u A tim Bosne i Hecegovine, sličan potez napravila je i italijanska Sampdoria koja je pute svoje zvanične Facebook stranice navijače i javnost obavijestila da je Daniel Pavlović dobio poziv za reprezentaciju BiH.

Ovaj 28-godišnji defanzivac ne tako davno je promijenio sportsko državljanstvo, a umjesto Švicarske odlučio se igrati za reprezentaciju naše zemlje.

Pavlović je dobio poziv za kvalifikacioni susret protiv Gibraltara 25. marta na Bilinom polju, kao i za prijateljski susret sa Albanijom, koji je na programu tri dana poslije u Elbasanu.

Pavlović je nastupao za omladinske selekcije Švicarske, no poziv u seniorsku reprezentaciju nikada nije dočekao. Zbog povrede Pavlović je ove sezone skupio svega šest nastupa za Doriju u Serie A, a prethodno je nosio dres Grasshoppersa, Frosinonea, Kaiserslauterna i Schaffhausen.

Related posts