Jonathan Biabiany sedmi put ostvario transfer u jedan od dva "omiljena" kluba

Sva tri pojačanj su stigla iz Intera, a riječ je o Alessandru Bastoniju, Federicu Dimarcu i Jonathanu Biabianyju. Najpoznatije ime među ovim trojcem je Jonthan Biabiany, a zanimljivo je da je ovo 30-godišnjem Francuzu sedmi transfer u redove jednog od dva već pomenuta kluba, Inter i Parmu.

Naime, Biabiany se 2006. godine pridružio prvom timu Intera iz omladinskog pogona ovog kluba, a prvi put je zaigrao za Parmu 2009. kada su na Nerazzurri poslali na posudbu. Potom je na zimu 2010. godine prodan Parmi za 2.5 miliona eura, ali ga je ova klub već ljeta iste godine prodao Interu za 4.2 miliona eura.

Na zimu 2011. godine ga je Inter prodao Sampdoriji za sedam miliona eura, ali se on već na ljeto te godine ponovo vraća u Parmu na posudbu. Na ljeto 2012. godine ga Sampdorija prodaje Parmi za 4.5 miliona eura, a onda se Biabiany 2015. godine ka slobodan igrač vraća u Inter, a jučer je kao što smo već rekli ozvaničen njegov novi transfer u Parmu, ovaj put vrijedan nešto manje od 2 miliona eura.

Između svojih neobičnih transfera na realciji Inter – Parma, Biabiany je uz već pomenutu Sampdoriju bio član još Chieva, Modene i praške Sparte.

Inače, ovaj krilni napadač je u svojoj dosadašnjoj karijeri odigrao 188 utakmica u Seriji A, te je u elitnom rangu italijanskog fudbala postigao 22 gola i upisao 34 asistencije. Svojevremeno je bio član U21 reprezentacije Francuske za koju je odigrao sedam susreta i postigao dva gola.

sportsport.ba

Related posts