Jaqueline Carvalho je žena zmaj: Za uspjeh je potrebna petlja

Iako je ljepotica za kojom mnogi ginu, ona je u braku s dečkom iz srednje škole, također odbojkašem, koji igra za reprezentaciju Brazila

Jaqueline Carvalho bila je u centru pažnje na Olimpijskim igrama. Našla se na svim mogućim top-listama najlepših sportistkinja, ali ipak, ona je mnogo više od lijepog lica.

Jaqueline je i mama i zavodnica i supruga i žena, koja ima dvije zlatne olimpijske medalje. To je žena zmaj. Život je nije mazio, ali način na koji se nosila s nevoljama dokazao je da je mnogo više od ljepotice koja zaustavlja dah.

Tokom karijere je prebrodila mnoge povrede. Imala je tromb u ruci, pokidala ligamente na koljenu. Svaki put su joj rekli da su male šanse da se vrati na teren i svaki put se vratila još jača.

Iako je ljepotica za kojom mnogi ginu, ona je u braku s dečkom iz srednje škole, također odbojkašem, koji igra za reprezentaciju Brazila. Njih dvoje su nakon traumatičnog pobačaja dobili sina, koji sada ima tri godine.

Na sve to, ona se nakon porođaja u svojoj tridesetoj godini vratila na teren, a zatim osvojila i Grand Prix u Tokiju.

Iako je sinonim za snagu, to ne isključuje pokazivanje emocija. Nakon što je njena reprezentacija izgubila protiv Kine na Olimpijskim Igrama u Riju, nije mogla da ne zaplače, ali se brzo sabrala ponosno noseći zastavu, slikajući se sa navijačima koji je obožavaju.

Nije ni čudo što ju je baš „Adidas“ uzeo za svoje zaštitno lice. Jaquelinei nove Pureboost X patike stoje kao salivene, a zanimljivo je da su to jedine patike pravljene isključivo za žene. Na pitanje šta je potrebno za uspjeh, rekla je – petlja. Mislimo da je svojim životom to i dokazala.

(Faktor.ba)

Related posts