Izlaze na vidjelo motivi nezapamćenog ubistva djece

Stanovnici zaseoka Krdžalići kod Lipnice, nedaleko od Tuzle, šokirani su nakon što je Nesad Djedović sinoć ubio svoje dvoje djece, a potom i sebi pokušao oduzeti život.

Na mjestu tragedije još uvijek su tragovi krvi i razbijeno staklo, a ekipa Faktora je s mještanima razgovarala o ovoj tragediji koja ih je duboko potresla.

Podsjećamo, muškarac je u automobilu, sinoć oko 19.30 sati, pucao u dvoje djece te pokušao izvršiti samoubistvo. Djevojčica je podlegla na licu mjesta, dok su dječak i otac prevezeni na UKC Tuzla. I dječak i otac neposredno nakon tragedije davali su znake života, no dječak je ubrzo preminuo.

Saznajemo da je Djedović prije ubistva nazvao policajca i poznanika Mehmedaliju i rekao da će ubiti sebi i djecu te da je ostavio oproštajno pismo.

Također saznajemo da se ubica razveo od supruge Amre, koja je nakon toga otišla s djecom u Njemačku i tamo se udala sa Djedovićevog dajdžu.

– Kada ga je žena ostavila otišla je u Njemačku, vratila se i više nije htjela s njim da živi. Djeca su bila s majkom u Njemačkoj i vratila su se ovamo kada je počela škola. Djeca su ostala sa njenom majkom u naselju Plane, a ona se vratila u Njemačku jer je morala da sredi neke papire – ispričala nam je komšinica ubice Fikreta Krdžalić.

Navodno su se djeca po dolasku iz Njemačke izjasnila da ne žele živjeti s ocem.

– Bili smo kod njega na sijelu nedavno. Ništa nismo mogli primijetiti – u nevjerici kaže Fikreta Krdžalić.

Također, saznajemo i da se Djedović prije 15 dana ponovo oženio.

(S. Karić/Faktor.ba)

Related posts